donderdag 18 december 2008

Genieten op kosten van de zaak

18/12/2008
Gisteravond ben ik met 14 collega’s uit eten geweest. We hebben heerlijk gegeten in een restaurant met Caraïbisch/Cubaanse keuken. Er waren tapas vooraf. Er stonden veel hapjes gelijktijdig op tafel, ik kon uit van alles kiezen:
Pan – stokbrood met aïoli en
Home made Nachos – warme tortillachips met tomatensalsa en cheddar
Plato de Fiambres – seranoham en chorizo al Jerez
Tostones - Bananenbites met honing en kokos
Salmon Varadero - Caribisch gemarineerde gerookte zalm met ananas-kokosrelish
Ensalada de Aguacate – avocadosalade met huisgemaakte nacho's
Daarna de keuze uit verschillende hoofdgerechten en een daarna een grand dessert met opnieuw keuze uit allerlei heerlijkheden.
Ik heb genoten, het eten was verrukkelijk en het uitje was heel gezellig. Het menu kostte €29,50, daarnaast heb ik nog 4 drankjes gehad, inclusief koffie. In totaal heb ik zeker voor 40,00 euro opgesnoept.
Op de fiets naar huis drong dat pas goed tot me door! Bijna 90 gulden. Wie had dat 10 jaar geleden, toen ik in de bijstand zat en werkloos was, kunnen denken! Als ik normaal gesproken uit eten ga, ga ik naar heel goedkope restaurantjes en kies ik het goedkoopste van de kaart! Ik kies er òf een voorgerecht òf een nagerecht bij en soms alleen een hoofdgerecht. Daarmee blijft de "schade" meestal beperkt tot hooguit 17 euro. Nu, op kosten van de zaak, genoot ik van een in mijn ogen een heel luxe etentje. Ik weet wel, je kunt nog véél luxueuzer eten, in een 2- of 3-sterrenzaak. Maar toch, helemaal gratis, het voelt toch een beetje als profiteren. Daarnaast zijn er in andere sectoren ook mensen die soms ook behoorlijk profiteren, of beter gezegd: onbehoorlijk, zoals de bonussen bij de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.