donderdag 14 augustus 2008

Treinreizen

14/08/2008
Ik heb nu bijna een half jaar geen auto meer. Tot nog toe gaat het reizen met de bus en zo nu en dan een geleende auto prima. De busstaking was wat lastig, maar verder waren er geen problemen. Vanuit Friesland kan ik in de schoolvakantieperiode en in het weekend per busritje met 1 euro betalen. Dat is heel budgetvriendelijk van de Friese Arriva.
Met de trein reisde ik de afgelopen jaren nooit, maar daar komt nu verandering in, want jongste dochter gaat in Wageningen wonen. Het voordeligste is als dochter gratis op haar OV-kaart thuis komt en ik niet al te vaak op daar bezoek kom. Maar hoe dit in de praktijk zal gaan, dat zal de tijd leren. Ik vraag me af wanneer het voordeliger is een voordeelurenabonnement aan te schaffen. Het voordeelurenabonnement kost 55 euro. Een enkeltje vol tarief met de trein kost mij 26,20, een retour kost 38,80. Een abonnement kan uit als ik 3 weekendbezoeken (6 enkele reizen) of meer maak. Ik weet niet of ik dat ga doen als dochter elk weekend thuis komt. Een dagretour is niet handig, want een enkele reis duurt 3,75 uur, dus ik denk niet dat ik er voor zal kiezen op 1 dag heen en weer te gaan voor een bezoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.