woensdag 7 januari 2009

Energieverbruik beperken

07/01/2009
In de winter schrijf ik vanaf begin oktober wekelijks mijn gasverbruik op. Ik heb vandaag uitgerekend hoeveel ik verbruikt heb in het afgelopen jaar. De periode was van 7 januari 2008 – 7 januari 2009. Mijn verbruik: 849 kubieke meters gas. Het dragen van een extra vest en het gebruiken van een plaid op de bank helpt zeker om te zorgen dat het gebruik beperkt blijft! Mijn elektriciteitsverbruik in dezelfde periode is 1681 kWh. Hierbij helpen het extra vest en de plaid niet echt, maatregelen om zuinig om te gaan met stroom staan hier. Als je alle besparende maatregelen neemt die op deze site vermeld staan, kun je erg veel energie en dus geld besparen. Het aardige is dat het nog goed voor het milieu is ook!
De gasprijs is dit jaar een stuk hoger dan in 2008 en ik denk dat de prijzen voor stroom aan de gasprijzen gekoppeld zijn, dus de energieafrekening zal bij gelijk gebruik heel wat euro’s hoger uitvallen dan afgelopen jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.