Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 7 januari 2009

Energieverbruik beperken

07/01/2009
In de winter schrijf ik vanaf begin oktober wekelijks mijn gasverbruik op. Ik heb vandaag uitgerekend hoeveel ik verbruikt heb in het afgelopen jaar. De periode was van 7 januari 2008 – 7 januari 2009. Mijn verbruik: 849 kubieke meters gas. Het dragen van een extra vest en het gebruiken van een plaid op de bank helpt zeker om te zorgen dat het gebruik beperkt blijft! Mijn elektriciteitsverbruik in dezelfde periode is 1681 kWh. Hierbij helpen het extra vest en de plaid niet echt, maatregelen om zuinig om te gaan met stroom staan hier. Als je alle besparende maatregelen neemt die op deze site vermeld staan, kun je erg veel energie en dus geld besparen. Het aardige is dat het nog goed voor het milieu is ook!
De gasprijs is dit jaar een stuk hoger dan in 2008 en ik denk dat de prijzen voor stroom aan de gasprijzen gekoppeld zijn, dus de energieafrekening zal bij gelijk gebruik heel wat euro’s hoger uitvallen dan afgelopen jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten