Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 9 januari 2009

Nieuwe bezuinigingsronde?

09/01/2009

De afgelopen dagen heb ik nagedacht over waar ik nog op zou kunnen bezuinigingen. Ik ben al heel zuinig, waar kan nog wat af? Niet op de vaste lasten, wat ik nu heb wil ik houden. Afgezien van de energieleverancier. Ik ga terug naar Greenchoice, ik kies toch voor de meest groene leverancier, dus na mijn jaar bij Main Energie ga ik terug. Maar dat levert geen bezuinigingswinst op.
Het enige waar nog wat af kan, is mijn budget voor boodschappen. 35 euro per week voor 1,30 persoon (ik de hele week + dochter in het weekend) is redelijk ruim. Het warm eten kost gemiddeld 1 euro per persoon per dag. Dat is dus 10 euro. Blijft over 25 euro voor 9x ontbijt, 9x lunch, drinken, hapjes tussendoor, bezoek en 14 kattenmaaltijden. De stelregel 2 porties fruit en 200 gram groente per dag wil ik er in houden. Goed voor onze gezondheid. Bezuinigen kan alleen op "lekkers" snoep en koekjes. Niet ‘s avonds een stukje kaas of worst snaaien of koekjes, maar een boterham met appelstroop of zo. Goed tegen de trek en voor de portemonnee.
Veel zal het niet opleveren, ik schat hooguit 20 euro per maand. Ik ben benieuwd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten