zaterdag 28 februari 2009

Goedkoop eten

28/02/2009
Misschien kennen jullie de blog van Ellen al lang, voor diegenen die haar niet kennen hier nog even een introductie. Vroeger had Ellen de blog: Vrekje spaart voor een huis, op dit moment heeft ze de Spaarblog. Ellen staat garant voor heel interessante en vaak humoristische blogs. Vandaag heeft Ellen een interessante bijdrage over een fietswasmachine en een stadsboerderij California, gisteren schreef Ellen over een Amerikaanse, Rebecca, die een maand lang probeert te eten van 1 dollar per dag, de weblog heet Less is enough. Ik heb de link toegevoegd aan mijn links. Gisteren en vandaag heb ik uitgebreid op Rebecca’s weblog zitten lezen. Haar doel is om gevarieerd en gezond te eten voor erg weinig geld. Heel inspirerend, ze fotografeert haar kassabonnen en haar boodschappen en de maaltijden die ze er mee maakt en ook of ze het eten lekker vindt.
Op de weblog van Rebecca is op 14 februari ook een link te vinden naar foto’s uit het boek: Hungry Planet: What the World Eats (Ten Speed Press, 2005). Ongelooflijk, die verschillen in bedragen die gezinnen wekelijks besteden aan voeding. Mijn indruk is dat de hoogste bedragen zeker niet automatisch het gezondste eten opleveren. Ik vind de foto’s echt schitterend.
100_3836_2
Gexc3xafnspireerd door Rebecca ga ik van de etenswaren op bovenstaande foto mijn maaltijd voor 2 personen voor vanavond maken (er ligt ook nog een ui achter het pakje juspoeder):
kosten:

hutspot voor 2 personen
uien 200 gram0,06aldi
wortelen 200 gram0,14aldi
aardappelen 400 gram0,08euroaanbieding C1000
gehakt 200 gram0,60AH aanbieding
juspoeder ??aldi
totaal0,88
De prijs van de juspoeder heb ik nog niet opgenomen in mijn prijzenboek, maar ik denk dat het zakje ongeveer 10 cent kost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.