Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 24 mei 2009

Goedkoop sporten

24/05/2009
De komende maanden kan ik heel goedkoop sporten. Ik heb begin deze maand in de voorverkoop een zwemabonnement gekocht voor het openluchtbad. Kosten: 60 euro voor vier maanden, dat is 15 euro per maand. Met dit abonnement kan ik onbeperkt zwemmen in dit bad, en ook in de andere gemeentelijke baden. Het zwembad hier heel dicht bij heeft elke avond van 8 tot 9 een publieksuur. Het leuke is, hoe meer ik zwem, hoe goedkoper elk bezoek aan het zwembad wordt. Ik heb nu 6x gezwommen, dus nu is de prijs nog 10 euro per bezoek, maar dat wordt nog wel anders. Eind augustus, na 17 weken dus, heb ik zeker 34x, maar waarschijnlijk vaker, heel goedkoop gezwommen, namelijk voor 1,75 per keer.
Een los kaartje kost 5 euro.
Hoe vaker ik ga, hoe minder het kost, dat vind ik als consuminderaar een heel aantrekkelijk idee. Ik heb het geld aan het begin van deze maand betaald, en kan deze investering nu uitbuiten.
Wat ook heel leuk is, mijn oudste dochter gaat heel vaak mee, heel gezellig en goed voor de moeder-dochter-band. Zij zwemt ongeveer 2x zo snel als ik, maar we fietsen samen en zwemmen zo nu en dan een baantje samen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten