Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 13 oktober 2009

DSB bank onder curatele

13/10/2009
Het lijkt er op dat de DSB bank ophoudt te bestaan. De bank is onder curatele gesteld. Ik heb er kort geleden nog wel over gedacht om een spaardeposito bij deze bank te openen. Als ik mijn geld 10 jaar vastzette, zou ik jaarlijks 5% rente ontvangen. Niet slecht, dat was veel meer dan bij andere banken. Net toen ik min of meer besloten had dat ik dat spaardeposito zou openen, begon de geruchtenstroom over de niet zo frisse praktijken bij de bank.
Nu ben ik blij dat ik het niet gedaan heb.
Volgens Wellink van De Nederlandse Bank zijn er ook nogal wat spaarders bij de DSB die meer dan 100.000 euro op hun spaarrekening hebben staan of een achtergesteld deposito hebben. Deze gelden vallen (deels)niet onder het garantiestelsel van DNB, waarschijnlijk kunnen deze mensen fluiten naar hun spaargeld, die krijgen niets terug. Ik dacht dat spaarders sinds het omvallen van Icesave wel verstandiger geworden waren en zouden zorgen dat ze per bank maximaal 100 duizend euro spaarden, zijn er blijkbaar toch nog mensen zo dom om meer geld op een spaarrekening of deposito of een spaarsoort waar de garantieregeling niet voor geldt te hebben.
Heb/had jij (spaar)geld bij de DSB en bezorgt dit je problemen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten