Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 22 december 2009

Karamelsaus

22/12/2009
De karamelsaus van oudste dochter is een groot succes. We aten de saus over een eenvoudige griesmeelpudding met bitterkoekjes. Dat was smullen, echt heel erg lekker! Het is een makkelijk recept:
Nodig:
100 ml slagroom
1/5 pakje roomboter
200 gram suiker
50 ml water
Als je houdbare slagroom (200 ml) neemt, kun je het recept verdubbelen.
Zo doe je het:
Kook de suiker en het water op een niet te hoog vuur tot het karamelkleurig wordt, niet laten verbranden, want dan wordt de karamel bitter.
Neem de pan van het vuur en voeg de room en de boter toe. Let op!
Dit knettert als een chemisch fabriekje en is grappig om te zien.
Zet de pan terug op het vuur en kook het kort tot een dikke saus.
Laat de saus afkoelen en doe de saus over vanille ijs of een ander toetje.
Gisteren was ik met mijn moeder naar het ziekenhuis. Het was een gouden greep op een rolstoeltaxi te bestellen, want lopend waren we er niet gekomen. Er ligt zo veel sneeuw en de straten en trottoirs zijn absoluut niet schoon. De chauffeur was een gezellige kletsmajoor die zowel de heenweg als de terugweg reed. Het retour ritje kost wel zo’n 30 euro, de rekening komt nog, maar ik ga proberen dat van mijn moeders zorgverzekeraar terug te krijgen.
Dochter heeft nog geen uitslag van het tentamen, maar ze was niet heel optimistisch, ze denkt dat ze een deel misschien over moet doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten