Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 14 januari 2010

Bespaartips van de Consumentenbond

14/01/2010
De Consumentenbond heeft op de website een heel goede lijst met handige bespaartips. De consumentenbond heeft veel informatie die alleen toegankelijk is voor leden, maar deze lijst is ook toegankelijk voor niet-leden.
Wat allemaal?
Er is een lijst met alternatieven voor dure 0900 nummers, tips voor belastingen, tips over vermijden van roodstand op je rekening, koken op gas, besparen op gas en stroom, goedkope boodschappen, voorkomen dat je voeding weggooit, kopen in de uitverkoop en nog veel meer.
Op de site kun je doorklikken naar het onderwerp en vind je nuttige bespaar=informatie.
Welke tips vind ik vooral de moeite waard:
verzekeringstips
slimme bespaartips
kind en belasting
opruimtips
handige adressen
leentips
In sommige opzichten staan de doelstellingen van de consumentenbond haaks op de doelstellingen van een consuminderaar. Een consuminderaar is gericht op minder consumeren en dat is niet waar de consumentenbond zich op richt, die richt zich vooral op het aankopen van goederen: wat is het beste product of de beste dienst en wat moet je daarvoor betalen. Maar wel is het zo dat deze organisatie zich bezighoudt met milieudoelstellingen en dat het er de consumentenbond niet om gaat dat haar leden zo veel mogelijk kopen. Ik ben toen mijn kinderen klein waren, toen ik in de bijstand zat, een aantal jaren lid geweest. Vrienden en kennissen, die ook in de bijstand zaten, leenden hele jaargangen van mij op zoek naar de beste koop. Internet was er toen nog niet.
De bespaartips op de website vind ik een aanrader om te bekijken en er je voordeel mee te doen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten