Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 25 februari 2010

Een nieuwe deurmat?

25/02/2010
Mat_002Mijn grote mat bij de voordeur is al weer jaren oud. Het is zo’n fijne droogloopmat. Mijn katten zijn ook heel blij met deze mat, het is echt hun voorkeursmat. Ze kotsen er regelmatig op, soms ook hadden de katten er op gepoept, als ze om wat voor reden dan ook de voorkeur aan de mat gaven boven de kattenbak. Bij elk "ongelukje" van de katten was ik met een natte dweil in de weer om de mat weer schoon te maken, maar echt schoon werd hij niet meer. Hij was tijdens de sneeuwperiode nog viezer geworden dan hij al was, hier en daar zat hij vol met zout. Volgens mij zaten er ook nog eens pies plekken van de katten op, dat is op zo’n donkere mat eigenlijk niet goed te zien. Dus ik vond het tijd worden voor een nieuwe mat en ik wilde de oude mat afdanken. Nou had ik aan het begin van de winter de mat bij de achterdeur vervangen en bij de Aldi voor de hal nog een extra droogloopmat gekocht om de gigantische hoeveelheden sneeuw op te vangen. Op de nieuwe matten stond aangegeven dat ze (machine)wasbaar waren op 30 graden. Dat bracht mij op het idee om alle droogloopmatten te wassen in de wasmachine. De mat bij de achterdeur was ook al redelijk favoriet aan het worden bij de katten ;-)
Ik heb ze zeer voorzichtig gewassen en nauwelijks gecentrifugeerd. Dat was een heel goed idee, dat had ik eerder moeten doen! Mijn matten zien er weer als nieuw uit, ze ruiken weer fris en gaan over een tijdje vast en zeker weer in de was. Ik vind het echt een besparingstip!
Ik heb de mat voor de foto maar even op de tafel gelegd, zodat je goed kunt zien hoe goed hij er nu weer uitziet!

1 opmerking:

  1. Mijn deurmat was ook favoriet van katten. Ik heb toen de matten ingespoten met citroensap.

    BeantwoordenVerwijderen