Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 24 maart 2010

Besparen op waterDouche Dit is een kopie van web-log

Al weer een tijdje geleden zag ik dit filmpje: http://www.depers.nl/opmerkelijk/327297/Milieutip-plas-onder-de-douche.html
Braziliaanse milieuorganisaties proberen mensen ertoe te bewegen om onder de douche te plassen. Misschien vinden veel mensen het een heel vies idee, maar eigenlijk valt het best mee. Sommige mensen drinken iedere dag een glaasje van hun eigen urine. Dáár kunnen mensen mij niet voor enthousiast maken, lijkt me helemaal niets. Ik heb liever een glaasje water. Het plassen onder de douche kan heel goed, urine van een gezond mens bevat geen bacteriën en schijnt o.a. heel goed te werken tegen voetschimmel (klik hier en hier) Het scheelt 12 liter per persoon per dag! In Nederland alleen al zou het 16 miljoen x 12 liter= 192 miljoen liter water per dag schelen.
Je kunt nog veel meer water besparen:
1. gebruik een waterbesparende douchekop.
2. douche 2x, 1 keer heel kort om nat te worden en je spons of washand nat te maken. Daarna doe je de kraan uit en zeep je jezelf in en was je je inmiddels natgemaakte haar. Dan doe je de kraan weer aan en spoel je jezelf kort af.
3. zet een emmer in de douche en vang (een deel van) het douchewater op en spoel daarmee de toilet door (voor als je later op de dag weer moet plassen).
Bespaar jij op water?
Een fijne dag vandaag, het belooft een schitterende dag te worden met veel zon en voorjaarswarmte! Ik heb gisteren het idee gelanceerd om allemaal vandaag lekker thuis te gaan werken, maar daar trapten ze op mijn werk helaas niet in! Lekker met een laptopje op het terras in de zon, héérlijk leek me dat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten