Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 5 mei 2010

Aankopen op Marktplaats

05/05/2010
Zoals ik gisteren al schreef, gaat het uitstekend met mijn aankopen op Marktplaats.
Hoe gaat het in zijn werk?
Je moet eerst Mijn Marktplaats aanmaken en je gegevens instellen. Je vindt wat leuks op Marktplaats, je biedt op het artikel. Je kunt de verkoper mailen om meer informatie en je kunt als iemand anders hoger geboden heeft nog een keertje bieden. De verkoper is op een gegeven moment akkoord met jouw bieding. Dan geef je je adres en betaal je het afgesproken bedrag. Na een aantal dagen ontvang je je aankoop. Je loopt natuurlijk het risico om opgelicht te worden, je betaalt eerst en ontvangt dan pas je aankoop, maar tot nog toe gaat bij mij alles prima. Ik heb al wel een paar keer meegemaakt dat een verkoper naar mijn mening een te hoge prijs vroeg, toen heb ik mij teruggetrokken als koper.
Ik struin rond op Marktplaats op zoek naar kleding in grote maten. In de kringloopwinkels is in deze maten bijna nooit iets te vinden en al helemaal niets leuks. Nieuw is kleding in mijn maat altijd prijzig. Ik vind op Marktplaats leuke blouses en broeken en heb mijn vrees voor handelen op internet al aardig overwonnen.
Wat heb ik aangeschaft?
1 kleurige blouse met lange mouwen, hij past perfect bij een grijze broek van mij.
1 kleurige blouse met 3/4 mouwen
1 zwart/witte blouse
1 grijsblauwe blouse van Ulla Popken, een degelijk grote maten merk.
1 voorjaars/herfst-jas ook van Ulla Popken
1 paar Birkenstock slippers
1 spijkerbroek
In totaal voor 97,81, inclusief verzendkosten. Al dat bieden op Marktplaats werkt een beetje verslavend, ik heb steeds de neiging om te kijken of er nog wat leuks in de aanbieding is.
Ik heb nog een bod lopen op een badpak. Dan houd ik op met bieden op kleding en schoeisel. Ik vind dat ik voorlopig wel weer genoeg gekocht heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten