donderdag 6 mei 2010

Tips voor succesvol kopen en verkopen op internet

06/05/2010
Als je wilt consuminderen is het kopen en verkopen van 2e hands goederen een heel goede zaak. Ze zijn goedkoper dan nieuwe artikelen en je spaart het milieu door goederen een 2e kans te geven.
Nu ik een aantal zaken op Marktplaats gekocht heb, viel mij op hoe slecht sommige advertenties zijn. Ergernissen die ik tegen ben gekomen: veel uitroeptekens, elk woord begint met een hoofdletter, typ- en taalfouten, te weinig gegevens.
Daarom hierbij een aantal tips voor het verkopen van kleding:
Geef je artikel een goede, duidelijke titel mee.
Vermeld de Nederlandse maat. Vermeld ook of de kledingmaat groot valt of juist klein.
Maak een aantal mooie foto’s en kies de 3 beste er uit die het duidelijkst je artikel weergeven.
Pak een centimeter en beschrijf het artikel uitvoerig: lengte, breedte, lengte van de broekspijpen, breedte van oksel tot oksel.
Welk materiaal? Katoen, polyester, linnen, acryl, viscose, wol, zijde.
Knip nooit het etiket uit het artikel, anders heb je de gegevens niet meer.
Als je kleding hebt die niet meer past of heb je miskopen, niet wachten met plaatsen, hoe ouder, hoe slechter verkoopbaar.
Zoek uit wat de verzendkosten zijn en vermeld die kosten in je advertentie.
Extra tip: Je kunt natuurlijk ook shoppen in je eigen kledingkast, die van je partner of die van je ouders, broers of zussen. Soms liggen daar vergeten dingen die heel goed opnieuw te gebruiken zijn. Vaak is dit geheel gratis en ook zeer milieuvriendelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.