Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 30 september 2010

Zorg duurder

30/09/2010
Doctor-bot-operation Volgens Hans Wiegel worden de premies van de zorgverzekeringen nog hoger dan eerst was aangekondigd. De premie zou met 100 à  120 euro per jaar omhoog gaan, maar dat schijnt nog niet genoeg te zijn, er komt nog minstens 60 euro extra bij. De Nederlandse bank wil dat de zorgverzekeraars grotere financiële reserves opbouwen om financiële tegenvallers op te vangen.
En waar komt dat geld voor de financiële reserve vandaan?
Juist ja, van ons allemaal. Dus betalen we waarschijnlijk het komende jaar 15 euro per maand per persoon meer voor de zorg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten