Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 2 oktober 2010

Geld terug van het CAK

02/10/2010
Omdat ik de al jaren chronisch patiënt ben en bepaalde medicijnen gebruik, krijg ik ook dit jaar geld terug van het CAK. Een deel van het eigen risico van de zorgverzekering wordt teruggestort. Volgens de brief die ik gisteren ontving, krijg ik eind november 54 euro retour.
Ik heb natuurlijk veel méér aan eigen risico betaald, ook omdat ik niet alles vergoed krijg van de zorgverzekeraar en omdat ik vanwege mijn chronische ziektes een ruime aanvullende verzekering heb, maar ik ben er zeker blij mee.
In 2008 was het bedrag 47 euro, vorig jaar heb ik 50 euro teruggekregen. Ik ben benieuwd hoeveel ik komend jaar terugkrijg. Het verschil tussen 2008 en 2009 was 3 euro, dit jaar 4 euro. Volgend jaar 5 euro erbij? Of krijgen chronisch zieken dan helemaal niets (erbij)?
Voor chronisch zieken die geen bericht ontvangen hebben: je moet al een aantal jaren chronisch ziek zijn voordat je voor compensatie van het eigen risico in aanmerking komt. Als je sinds kort een chronische ziekte hebt, krijg je helaas nog niets. Ook moeten jouw medicijnen voorkomen op een lijst die gebruikt wordt om te bepalen of je geld terug krijgt. Klik voor meer informatie hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten