zaterdag 2 oktober 2010

Geld terug van het CAK

02/10/2010
Omdat ik de al jaren chronisch patiënt ben en bepaalde medicijnen gebruik, krijg ik ook dit jaar geld terug van het CAK. Een deel van het eigen risico van de zorgverzekering wordt teruggestort. Volgens de brief die ik gisteren ontving, krijg ik eind november 54 euro retour.
Ik heb natuurlijk veel méér aan eigen risico betaald, ook omdat ik niet alles vergoed krijg van de zorgverzekeraar en omdat ik vanwege mijn chronische ziektes een ruime aanvullende verzekering heb, maar ik ben er zeker blij mee.
In 2008 was het bedrag 47 euro, vorig jaar heb ik 50 euro teruggekregen. Ik ben benieuwd hoeveel ik komend jaar terugkrijg. Het verschil tussen 2008 en 2009 was 3 euro, dit jaar 4 euro. Volgend jaar 5 euro erbij? Of krijgen chronisch zieken dan helemaal niets (erbij)?
Voor chronisch zieken die geen bericht ontvangen hebben: je moet al een aantal jaren chronisch ziek zijn voordat je voor compensatie van het eigen risico in aanmerking komt. Als je sinds kort een chronische ziekte hebt, krijg je helaas nog niets. Ook moeten jouw medicijnen voorkomen op een lijst die gebruikt wordt om te bepalen of je geld terug krijgt. Klik voor meer informatie hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.