Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 17 oktober 2010

Werkloos?

17/10/2010
Volgens een artikel in de nieuwste Genoeg is werkloos worden hard werken. Het is een zeer lezenswaard artikel voor als werkloosheid dreigt. Een echte aanrader! Je moet van alles regelen: WW, ontslagvergoeding van de werkgever, toeslagen moeten aangevraagd of gewijzigd worden, je moet op zoek naar vacatures en gaan solliciteren. Het artikel is in de serie Handig. Nou, het is heel handig om je geldzaken goed op regel te hebben als je werkloos wordt! Uit mijn omgeving hoorde ik van iemand die niet wist hoe ze het allemaal moest regelen. Haar financiën zijn inmiddels een regelrechte puinhoop en haar schulden zijn torenhoog.
Ze dacht dat ze wel snel weer werk zou vinden en had geen WW aangevraagd en geen huurtoeslag. Je snapt dat zoiets niet lang goed kan gaan. Ze dreigt door huurachterstanden haar huis uitgezet te worden, heeft geen geld meer voor eten etc. Dus als je werkloos wordt, ga hard aan de slag om alles te krijgen waar je recht op hebt, het is minder geld dan toen je nog werkte, maar je krijgt het niet automatisch, je moet er hard voor "werken"!
Ken je mensen die in het oerwoud van regelgeving hun weg niet konden vinden en geen WW aangevraagd hebben?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten