vrijdag 7 oktober 2011

Verwarming is nog niet gebruikt!

Het is al 7 oktober en hier is de verwarming nog niet aan geweest. Logisch, het was de afgelopen tijd heerlijk warm, het was zelfs ongewoon warm voor de tijd van het jaar. Maar daar komt verandering in. Ik merkte het gistermiddag toen ik naar huis fietste. Ik had koude handen, ik geloof dat het tijd word voor handschoenen! Ook 's nachts volstaat een zomerdekbed niet meer, ik heb al weer een wat dikker herfstdekbed nodig.
De CV is nog niet aan geweest, maar dat duurt niet lang meer. Vorig jaar heb ik half september en begin oktober al wat gestookt, in 2009 zie ik rond 11 oktober ineens een stijging van mijn gasverbruik.
Heb jij de verwarming al aan gehad?

Update op vrijdagavond: het was bij thuiskomst 17 graden, dat was mij echt te koud. Mijn stookseizoen 2011/2012 is officieel begonnen.

16 opmerkingen:

  1. ja, dat heb ik en wel de hele zomer al! moet je ook maar niet in een bos gaan wonen, het huis is niet opgewarmd. groetjes gezina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alleen een keer om de verwarming te testen, maar dat vind ik niet echt tellen. Ik probeer het ook dit jaar weer zo lang mogelijk zonder te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja vanmorgen, ik vond het echt te fris met opstaan. Maar niet zo lang misschien een kwartiertje.
    Saar

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze zomer 1x de verwarming aangehad doordat we lekkage hadden en de boel droog moest worden. Daarna niet meer. Ik heb het vermoede dat hij hier vanavond aanslaat. In de woonkamer is het nu 17,5 graad.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij hebben al een paar keer de verwarming aangehad. Zelfs al in juli. Op dagen dat het fris was en vochtig hebben we hem even aangezet. Vocht en kou is niet goed voor mijn gezondheid.
    Hier is het nu 19 graden. Hopelijk komt het zonnetje er zo nog even bij om het hier verder op te warmen.
    Vannacht vond ik het hier ook koud. Best even wennen aan dit koude weer. Voordeel vind ik wel dat de lucht nu zo schoon is.

    Groetjes, Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier nog niet. Het ziet er naar uit dat het nog wel een weekje uitgesteld kan gaan worden ook. Elke ochtend laat de zon zich hier nog zien en die schijnt dan recht in de woonkamer en warmt het hier op. Met nog altijd 20 graden in de woonkamer, hoeft de verwarming nog niet aan. Pas bij zo'n 17 graden weer even.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb hem in september één keer aan gehad. Maar dat was omdat mijn zusje het koud had. Voor mezelf hoefde het toen ook niet eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een paar keer heb ik de kachel op de waakvlam gehad. Ook om natgeregende broeken en jassen te drogen. Vanochtend had ik even de kachel echt aan. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier heeft de kachel nog niet aangestaan. Op het moment is het nog 22,5 graad in huis. Pas als het een graad of 18 is gaat de kachel aan en komt het vloerkleed weer tevoorschijn. Denk het zeker nog zo'n week a 2 weken uit te kunnen stellen. Scheelt toch weer een maandje verwarmingskosten!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hij is hier nog niet aangeweest, maar wij wonen dan ook in een nieuwbouwwoning, denk dat dat ook aardig scheelt! Ik heb er zelfs nog niet aan gedacht om hem aan te doen, het is hier 's avonds ook gewoon nog behaaglijk.

    's Ochtends op de fiets heb ik het wel koud! Denk dat ik de handschoenen weer van zolder haal ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik heb trouwens wel even de open haard vandaag aangezet. Verwarmen heeft bij ons nog niet zoveel zin, omdat de meeste deuren uit huis los zijn gehaald en vervangen worden. Hierdoor zijn niet of minder goed geïsoleerde delen ook niet af te schermen, waardoor de warmte meteen ook weer naar buiten vliegt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ik heb hem net even aangezet, het was 18 graden in huis.
    niet voor mijzelf, mijn wollen trui is dik genoeg, maar mijn vier diertjes(14 en 13 jaar) kunnen net als zuigelingen hun warmte steeds minder goed regelen:))

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Vandaag heb ik hem aangedaan! Ik had het echt heel koud.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nee wij hebben de cv ook nog niet aan gehad maar het is gewoon 21.5 binnen!
    Hopelijk houdt ons huis de warmte nog even vast.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Vanochtend was het 18.5, dus voor het eerst dit seizoen de verwarming weer aan. Nooit meer dan 20.
    Hopelijk komt de zon ook tevoorschijn, dan gaat ie niet meer aan, dat is prettig met een groot raam op het zuiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb hem al een paar keer aangehad. Ik heb een lage bloeddruk en als ik het dan te koud krijg, ga ik in winterslaap!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.