Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 17 november 2011

Extra aflossing van de hypotheek gaat toch lukken!

Vijf weken geleden heb ik formulieren ingestuurd met een verzoek om eind november een extra aflossing te mogen doen. Twee weken geleden had ik nog steeds geen bevestiging van mijn verzoek binnengekregen. Ik heb op donderdag 3 november, vandaag precies 2 weken geleden gebeld hoe het er mee stond. Diegene die ik sprak vertelde mij dat ze geen gegevens kon vinden van een extra aflossing, dat er waarschijnlijk iets misgegaan was.
Dus heb ik twee weken geleden nog maar weer eens een verzoek verzonden. En ........  verrassing, gisteren ontving ik toch ineens een bevestiging van mijn eerste verzoek en kan ik toch op 29 november een extra aflossing doen.

Ik heb mijn vraagtekens bij de administratie van de bank, ik hoop dat het goed komt. Afgelopen jaar om deze tijd, bij mijn vorige aflossing ging het prima, dus ik blijf hoop houden. Misschien was er een achterstand door ziekte of zo. Ik word als ik ziek word ook niet vervangen. Dan is, als ik weer hersteld ben, de "bult" gewoon aanzienlijk hoger. Misschien lagen mijn verzoeken wel in zo'n bult.

8 opmerkingen:

 1. Wat goed dat het toch nog gaat lukken!! Op mijn werk is ook een enorme achterstand... Best jammer, maarja.. ze willen overal bezuinigen op personeel, dan krijg je dat helaas :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt super zeg! Ik vind die aflossingen van jou altijd heel inspirerend :-) Ik hoop dat ik er dit jaar ook nog een kan doen die écht verschil maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn voor je!
  Wij gaan ook aflossen! Ik kwam er achter dat je ook met een aflossingsvrije hypotheek mag aflossen! Wij kunnen niet van deze hypotheek af, dus gaan we nu aflossen. Zal wel langzaam gaan maar alle beetjes helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je extra af kunt lossen, weer een stapje dichterbij je doel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben expres een aflossingsvrije hypotheek genomen zodat we op ons eigen tempo kunnen aflossen (dus niet om niet af te lossen!). We mogen 20% per jaar boetevrij aflossen. Gaat het financieel goed, dan lossen we veel af, gaat het slecht dan weinig tot niets. We hebben inmiddels al 8.000 euro afgelost en wonen hier nog maar 1,5 jaar. Er zit overigens ook een spaargedeelte aan de hypotheek 'vast' dus een deel is al automatisch geregeld. Ons doel is om de hypotheek vér voor het eind van de looptijd afgelost te hebben. We liggen voor op schema, dus tot zover gaat het goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu ben ik helemaal vergeten te schrijven dat ik het heel fijn voor je vind! Toch nog goed gekomen! Gelukkig maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het geeft altijd zo'n goed gevoel als je weer wat kan aflossen. Alsof er weer een stukje van je huis écht van jezelf is geworden.
  Fijn dat het toch nog in orde is gekomen met je aanvraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed dat het gelukt is, maar wat raar dat je er een formulier voor moet invullen. Wij gaan binnenkort ook een extra aflossing doen en wij kunnen het bedrag gewoon overmaken naar de bank onder vermelding van ons hypotheeknummer.

  BeantwoordenVerwijderen