Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 4 november 2011

Uitgaven in oktober

In oktober heb ik weinig uitgegeven:

HUISHOUDEN
papieren cakevormpjes, 100 stuks 0,50
VERZORGING
kapper 16,25
toiletblokjes, navul, 2x2 stuks 1,62
toiletpapier, 3 x 8 rollen 5,00
toiletpapier, 8 rollen 1,50
VERVOER
automatisch opladen OV 20,00
automatisch opladen OV 20,00
automatisch opladen OV 20,00
CADEAUS
orchidee (cadeau) 4,50
amaryllis (cadeau) 2,50
PLANTEN/TUIN
amaryllis (voor thuis) 2,50
BOODSCHAPPEN
boodschappen wk 44 (1 dag) 4,07
boodschappen wk 43 34,64
boodschappen wk 42 37,96
boodschappen wk 41 26,73
boodschappen wk 40 19,02
boodschappen wk 39 (3 dagen) 2,75
totaal in oktober 2011 219,54

Het toiletpapier was in de aanbieding bij de Trekpleister en die aanbieding kwam ik tegen nadat ik al een pak bij de AH had gekocht. Het papier van TP is prettiger, luxer en uiteindelijk voor weinig meer. Voorlopig kan ik weer vooruit. Ik heb deze maand geen kleding en schoenen gekocht. Ook staan er deze keer geen uitstapjes op de lijst. Dat komt binnenkort wel weer, ik heb de komende tijd verschillende afspraken staan. De cakevormpjes zijn voor de traktatie op  mijn verjaardag over ruim een maand.

7 opmerkingen:

 1. Dat valt inderdaad wel mee! Merk je ook dat het helpt om minder uit te geven als je dit helemaal minitieus bijhoudt?

  En met de wasmachine is het probleem inmiddels gelukkig opgelost :-) Mijn spierkracht bleek niet toereikend te zijn om het filter stevig genoeg vast te draaien, maar die van vriendlief wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het echt zo knap van jou dat je van zo weinig leuk kan leven! Petje af. Ik lees je blog altijd even voordat ik naar mijn werk ga. Je blogje over de wasmachine heeft er voor gezorgt dat mijn wasmachine na 4 jaar ook een werd gereinigd...ik wist dit echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt enorm inspirerend. ik moet het straks voor 3 mensen gaan regelen en dat gaat niet meevallen. Maar ik zie dat het echt wel moet gaan lukken. Door goed te plannen en vooruit te denken moet het dus allemaal kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vooral die 100 cakevormpjes zijn spotgoedkoop zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. als je ze bij de a.ction heb gekocht kan ik je zeggen dat het zonde is geweest van je geld. ze zijn waardeloos om mee te bakken. Veel te dun papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @laatste anoniem: ik kocht de vormpjes inderdaad bij de Action. Ik wilde ze gebruiken als voering voor mijn muffinvormen, zodat het baksel niet blijft kleven. In dat geval lijkt het mij niet zo'n bezwaar als het papier wat dun is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik plaats mijn vormpjes altijd in een muffin bakblik, dan behouden ze mooi hun vorm en kan ik toch 12 cakejes tegelijk bakken Corry

  BeantwoordenVerwijderen