zaterdag 19 november 2011

Verlanglijstje

Over een aantal weken ben ik jarig en ik ben absoluut inspiratieloos wat cadeaus betreft. Ik heb het idee dat ik alles al heb, ik hoef eigenlijk helemaal niets. Wat is leuk om te vragen?
Vorig jaar kreeg ik een elektrische deken en een ladyshave. Meer elektrische apparaten hoef ik echt niet. Ik heb een tv, een computer, een videorecorder, een dvd speler, een combikoelkast met 3 vriesladen, een broodrooster, een tosti-apparaat, een waterkoker, een blender, een keukenmachine, een koffiezetapparaat (weliswaar een ouderwetse, maar een senseo hoef ik echt niet), een wasmachine, een droger, een elektrisch kacheltje, een stofzuiger.
Wat valt er nog te wensen, behalve wat kleine dingen? Ik weet het, je heb winkels met de allernieuwste prachtigste apparaten, maar wat moet ik ermee?
Het enige dat ik kan verzinnen is
- stompkaarsen,
- een nieuwe agenda
- een weekagenda voor in huis,
- een nieuw printercartridge omdat 1 bijna leeg is
Is het heel fout om weinig te wensen te hebben?
Ik denk dat ik wel wat lezershulp kan gebruiken.
Heb jij nog leuke suggesties voor mijn 59e verjaardag?

25 opmerkingen:

  1. Vraag aan vrienden een bon om samen iets leuks te gaan doen! Van een gezamelijke fietstocht, wandeling tot samen naar de bios, etentje uit/thuis, zwemmen, schaatsen etc. afhankelijk van waar je interesses naar uitgaan! Of de geijkte kado's: maar daarom niet minder leuk...boek, CD, (of bon), DVD, je favoriete geurtje, badprodukten etc!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. als ik in Nederland zou wonen bestond m,n lijstje uit; boeken , tijdschriften 'puzzelboekjes. Maar omdat ik in Servie woon heb ik geen lijstje want meer kan ik ook niet bedenken,groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,

    Heb geld gevraagd voor een goed doel..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dan vraag je geld en pot je dat ook weer op!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het afgezaagde kado van lekkere bad/douche spulletjes altijd leuk om te krijgen. Een dagje shoppen is ook leuk, dat vraag ik altijd van mijn moeder als ik jarig ben, het bedrag wat ze anders uitgeeft aan een kado voor mij, gaan we dan samen uitgeven aan leuke kleding voor mij ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik weet niet of je handcreme gebruikt? Dit jaar heb ik mijn moeder eten voor de vogeltjes gegevens. Van die mezenbollen en zakjes met pinda's e.d. Dat vindt ze leuk om op te hangen en de vogeltjes vinden het ook lekker.
    Bij haar kan het. Bij ons niet, want wij hebben 2 katten die op vogeltjes jagen.

    Greetz,
    Jacqueline.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vind het niet verkeerd om weinig wensen te hebben.
    Het betekend dat je gelukkig ben met wat je heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik houd altijd het hele jaar door een lijstje bij, zodat ik altijd iets te vragen heb. Overigens zijn het de laatste tijd wel vaak dingen die weer op gaan, zodat ik niet met spullen blijf zitten. Denk inderdaad aan kaarsen, lekker eten o.i.d. Ook vraag ik gewoon nuttige dingen, zoals een ovenschaal, iets van biologisch katoen dat me zelf te duur is, of een heggenschaar. Mijn ervaring is dat mensen je toch graag iets willen geven, dus dat je dan maar beter duidelijk je wensen kunt communiceren, anders heb je straks voor zes jaar badschuim staan of staat je huis drie weken vol met bloemen die je daarna allemaal weer weg kunt gooien.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Misschien is een VVV-bon wel iets voor je. Dan kun je op je eigen moment een nuttig ding uitkiezen. Een verwenbon voor de schoonheidsspecialiste of kapper bv. Misschien willen de dochters je een keertje mee uit nemen, is ook altijd leuk. Ik weet zat dingen te bedenken. Gr. LZV

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vraag vaak dingen die ik graag eet / gebruik en dan vaak net wat luxer dan ik zelf zou kopen, zodat het echt een verwennerij is, voorbeelden:

    - goede dag / nachtcrème (merk ed noemen)
    - Echt lekkere bonbons
    - Echt lekkere thee (ben zelf dol op celesional seasonings)
    - koffiebonen
    - Goede chocolade
    - Goede gedroogde worst
    - doucheschuim (merk noemen)
    - planten voor de tuin (evt soorten noemen)

    En anders kadobonnen!

    Oh ja en ik vind lijstje.nl zelf prettig om te gebruiken. Dan hoef je niet per persoon meerdere opties te noemen. Je maakt gewoon een lijstje en mensen kunnen afvinken wat ze hebben gekocht (dat zie je dus zelf niet).

    Voordeel is ook dat je het lijstje door het jaar heen aan kunt vullen als je weer eens wat bedenkt (kan op een briefje natuurlijk ook, maar die raak ik altijd kwijt...).

    BeantwoordenVerwijderen
  11. mooie bos bloemen of een opgemaakt plantenbakje,

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik sluit me aan bij Nans, vraag soms een extra lekker stukje kaas of noten. gr. Corry

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik was vorige maand jarig. Ik krijg al jarenlang geen kadootjes meer. Eigen keuze. Ik heb nl ook alles al. In plaats van kadootjes ben ik gezellig met mijn moeder uit eten geweest. :-) Heel leuk en je hoeft zelfs niet zelf de afwas te doen en de rommel op te ruimen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ik vind een workshop ook altijd leuk (koken, iets creatiefs maken, kledingstyling )
    hierdoor ontwikkel je vaardigheden die je later weer kunt gebruiken.

    en idd iets wat je zelf niet zo snel zou kopen omdat het prijzig is zoals chocola met een hoog cacou gehalte oid

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Goed teken toch als je zo weinig te wensen hebt? Kun je het niet aan de fantasie van de gevers overlaten om iets ludieks te bedenken? Dan hoef jij alleen aan te geven met welke goedbedoelde rotzooi je liever niet wordt verrast. Ik heb mijn broer die alles al heeft dit jaar een KIVA-waardebon gegeven, dat vond hij heel erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Is toch alleen goed, teken dat je tevreden ben met wat je heb ;-)

    Ik vraag meestal dingen die ik zelf niet koop, zoals lip-stick (dit merk vind ik te duur om zo te kopen en vraag hem daarom al jaren aan mijn moeder met verjaardag en kerst)
    Lekker luchtje (vraag ik meestal aan Euroman)
    Kaarsen en kleine dingetjes aan de rest van de fam.
    En welkom zijn bij mij altijd cadeau-carts deze kan ik nl overal in wisselen, zowel voor boeken als bv ergens iets eten of bij de drogist.
    Het bedrag hoef niet in een keer op.. restant kun je gewoon later gebruiken dit blijft op de cart staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik schrijf gedurende het jaar dingen die ik zie in mijn agenda, zo heb ik altijd wel wat kleine dingetjes.

    Wat ik ook leuk vind om te vragen is inderdaad een dagje weg, of cadeaubonnen. Bijv. Een VVV bon of Hema bon, daar heb je altijd wel iets aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prettig voor jezelf,dat je geen wensen meer hebt.Ik zit te denken om eens voor te stellen cadeautjes af te schaffen. En gewoon het op visite komen van die ander al cadeau te laten zijn. groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  19. ik ben ook in december jarig en ben altijd blij met boekenbonnen. probeer er dan zo lang mogelijk mee te doen. ook zeepjes vind ik heerlijk en daar hebben mijn kinderen me eens mee afgestraft door bij elke gelgenheid zeepjes te geven. ik kon dus jaren vooruit!!!
    een fijne zondag, gezina

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Misschien een (proef)abonnement op een leuk tijdstrift?

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik vind het ook altijd weer moeilijk....ik vraag meestal praktische kadootjes....

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik vroeg dit jaar verbruiksgoederen maar sommige mensen vinden het blijkbaar niet leuk om te geven want dat lukte maar ten dele.Best wonderlijk dat mensen niet aan de wens van het feestvarken voldoen omdat ze dat zelf niet leuk vinden om te geven? Volgend jaar ga ik een kleine bijdrage vragen wat ik weer aan een goed doel ga geven. Ik ben er nog nooit geweest maar vind De familie Bofkont (een opvang voor oa koeien en varkens) zo'n goed doel dat ik daar graag mijn verjaardagsgeld aan geef.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Een tegoed bon voor een karwei (die jij niet kan of minder leuk vindt om te doen) bijvoorbeeld 1 middagje helpen in de tuin, 2x strijken, een lekkere high-tea bij je vriendin, een keertje in bad + ontspannende massage en/of gezichtsmasker..... ja als je iemand goed kent dan weet je vaak wel waar je haar/hem plezier mee doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. mijn broer wil ook nooit kado's, maar vraagt altijd iets persoonlijks: je favoriete muziek, een foto uit je jeugd, etc. Zo heb je altijd een mooie aanleiding om dieper met elkaar in gesprek te gaan en leer je je familie/vrienden ook op een andere manier kennen!

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.