Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 30 januari 2012

OV chip - al weer iets mis

Het is wekenlang goed gegaan met de OV chip. Er werd niet te veel en niet te weinig afgeschreven, het ging goed. Tot afgelopen vrijdag. Ik begon mijn reis met € 20,09 op de kaart. Ik reisde van Groningen naar Drachten vice versa (2x 5,67) en vervolgens maakte ik nog een ritje in de stadsbus (€0,80) In totaal zijn de kosten ongeveer €12,15. Toch is de chipkaart weer opgeladen. Dit betekent dat mijn saldo onder 5 euro uitkwam. Ergens onderweg is al weer iets misgegaan. Ik kan nu nog niet op MIJN OV CHIP nagaan wat er misging, dat kan nog wel een week duren, maar ik houd het in de gaten!
Moraal van het verhaal: goed blijven kijken waar je geld blijft en controleren of het klopt blijft nodig! Er op vertrouwen dat de OV chip goed werkt, kun je voorlopig nog niet!

10 opmerkingen:

 1. ook ik had geen zicht op het automatisch opladen. Mijn advies is zelf opladen. Hier in Rotterdam genoeg oplaadautomaten. Voorlopig rijden de 65 plussers nog gratis in het Rotterdams vervoersgebied met de RET. Bij de andere maatschappijen betaal je wel. Vandaar dat er toch geld op de chip moet staan.
  Lees trouwens je log dagelijks met veel plezier
  AJA

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is voor mij de reden dat ik nog geen ov chip heb genomen.
  Voor de trein heb je hem nog niet nodig en ik ga gewoon niet meer met de bus, op deze manier hoeft het voor mij niet. En vind ik wel een andere manier om van a naar b te gaan.
  Groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw blog is voor mij steeds een reminder om weer mijn account te controleren en ja hoor, het was weer mis. Deze keer gaat het om een bedrag van 3,46. De vorige keer (ook naar aanleiding van een blog van jou) was het 14 euro zoveel. Dit is nu in totaal de derde keer en het totale bedrag is een kleine 30 euro! Toch geen kattenpis!!!
  Bedankt voor de reminder en ik hoop dat je het teveel betaalde geld terug krijgt. Het is toch nog steeds een treurig verhaal die hele OV-chipkaart :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi,

  Ik volg al maanden lang, dagelijks, je weblog en daardoor is ook de interesse ontstaan om zelf een weblog aan te maken, bij deze!

  Volg je mij ook? Vind je het leuk? Vertel het anderen!

  http://deesies.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben echt blij dat ik niet met het OV reis, want hier zou ik helemaal gek van worden. Ik vind het ook schandalig dat het wel overal al uitgerold is, terwijl het dus nog niet eens goed werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij is het ook al meerdere keren fout gegaan. En ik reis niet eens zoveel met het ov. Ik vraag me af hoeveel de vervoersbedrijven wel niet verdienen aan mensen die hun transacties niet controleren. Binnenkort zou ik eigenlijk weer vaker met het openbaar vervoer moeten, doordat ik wekelijks naar een stad moet die 25 km verderop ligt. Dat vind ik te ver om te fietsen. (Ik heb geen auto rijbewijs) maar ik heb al besloten een brommer aan te schaffen. Met het ov zou ik 15 euro per keer kwijt zijn. Dan heb ik een brommer er binnen een jaar of 2 al uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gedoe toch met die ov-chip.....
  Gelukkig kan ik met de fiets naar mijn werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nee, dat kun je voorlopig niet. Haha. Moet er eerst een ander systeem komen.
  Ik gebruik OV alleen als het niet anders kan. Destijds, jaren geleden kon ik een gratis ov-kaart via het internet laten maken, dat werd opgestuurd.
  Onlangs ontving ik post, of ik het huidige saldo naar een nieuwe kaart wil hebben en 7,50 voor de nieuwe kaar wil betalen.
  Het overgebleven geld kan ook op mijn bankrekening gestort worden.
  Ik gaf toestemming voor een incasso van 7,50.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Zuinigaan, volgens mij klopt -ie wel hoor...retourtje Drachten is 11.34, dan staat er nog 8.75 op je chip bij aankomst op Centraal. Inchecken stadsbus = 4.00, dus dan komt je saldo onder de 5 euro en laadt -ie weer op...terwijl je idd met de 3,20 die je aan het eind van de rit terug kreeg, ruim boven de 5 euro had gezeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt, je hebt gelijk! Met het inchecken in de stadsbus komt het saldo net onder 5 euro. Ik dacht aan het begin van de reis dat ik aan ruim 20 euro zat genoeg had, maar dat is natuurlijk niet zo!

   Verwijderen