Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 13 januari 2012

Tips bij het verkopen op internet

Als je wilt consuminderen is het kopen en verkopen van 2e hands goederen een heel goede zaak. Ze zijn goedkoper dan nieuwe artikelen en je spaart het milieu door goederen een 2e kans te geven.
Nu ik een aantal zaken op Marktplaats gekocht heb, viel mij op hoe slecht sommige advertenties zijn. Ergernissen die ik tegen ben gekomen: veel uitroeptekens, elk woord begint met een hoofdletter, typ- en taalfouten, te weinig gegevens.
Daarom hierbij een aantal tips voor het verkopen van kleding:
Geef je artikel een goede, duidelijke titel mee.
Vermeld de Nederlandse maat.  Vermeld ook of de kledingmaat groot valt of juist klein.
Maak een aantal mooie foto’s en kies de 3 beste er uit die het duidelijkst je artikel weergeven.
Pak een centimeter en beschrijf het artikel uitvoerig: lengte, breedte, lengte van de broekspijpen, breedte van oksel tot oksel.
Welk materiaal? Katoen, polyester, linnen, acryl, viscose, wol, zijde.
Knip nooit het etiket uit het artikel, anders heb je de gegevens niet meer.
Als je kleding hebt die niet meer past of heb je miskopen, niet wachten met plaatsen, hoe ouder, hoe slechter verkoopbaar.
Zoek uit wat de verzendkosten zijn en vermeld die kosten in je advertentie.

Extra tips: Je kunt natuurlijk ook shoppen in je eigen kledingkast, die van je partner of die van je ouders, broers of zussen. Soms liggen daar vergeten dingen die heel goed opnieuw te gebruiken zijn. Vaak is dit geheel gratis en ook zeer milieuvriendelijk.
Verder kun je (tijdelijk) kleding ruilen of lenen. Dan heb je weer eens wat nieuws en het kost je geen cent!

9 opmerkingen:

 1. Goede tips, ik wil vandaag ook nog een aantal advertenties op Marktplaats plaatsen. Zelf houd ik de omschrijving altijd kort en krachtig en als het kan, puntsgewijs onder elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verkoop vrij vaak dingen via marktplaats en de tijd van zelf dingen aanschaffen via marktplaats komt er ook weer aan. Een goede advertentie helpt inderdaad mee aan een snellere verkoop. Maar helaas geen garantie.
  Ik heb daarom ook daarnaast dit jaar 5 of 6 rommelmarkten op de planning staan. Alles wat niet lukt om te verkopen via marktplaats, gaat vaak op een rommelmarkt juist wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Verkopen jullie ook dingen met pakketpost, en dan vooral dingen die bv max. €10 kosten? Ik heb altijd het idee dat dat niet de moeite is, maar ben wel benieuwd wat jullie ervaringen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik verkoop wel spullen onder de 10 euro LLMM (3 euro is ook geld en je kan er maar weer vanaf zijn)en ook pakketpost doe ik aan. Ik maak wel altijd meteen duidelijk dat ze verzendkosten voor de koper zijn.
  Ik bekijk ook altijd wat men vraagt voor vergelijkbare spullen in de regio en ga er dan meestal iets onder zitten qua prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het valt me op,dat een goede advertentie ook slecht gelezen kan worden. Er komt dan een mail met vragen over zaken,die in de advertentie vermeld worden.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap bv niet als iemand een boekenkast verkoopt er een foto wordt geplaatst van een kast vol met troep en op de voorgrond allemaal losse spullen etc. Je zorgt toch dat iets netjes op de foto komt.

  Groetjes Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, wat ik ook ergerlijk vind in marktplaats- advertenties, dat er bijv. een bankstel wordt aangeboden,met een foto waar een poes op zit! Ik ben alergisch voor katten, dus zou ik sowieso zo'n bankstel nooit kopen!En op de foto van een tekoop aangeboden salontafel waar allerlei spullen op liggen.Zoals een pakje shag, bladen, kranten, een paar uitgebloeide hyacinten, een asbak, enz. Zo verkoop je toch je spullen niet! Tip: zet er een mooie foto bij van opgeruimde en nette meubelen!
  Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. LOL of een advertentie waarin staat:
  "mooie gordijnen te koop" (zonder maten, soort stof, of er gerookt is in huis of niet enz enz.)

  En ik ga binnenkort weer een poging doen met verkopen op marktplaats.
  Ik overweeg om alles onder de 10 euro op te sparen voor koninginnedag.... Hoe doen jullie dat? Toch verkopen via MP? Of juist niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik verkoop zelf ook via mp. Ik vind het leuk en het levert wat op. Maar ik ben het roerend met Izerina eens, ondanks een uitvoerige beschrijving, 3 goede foto's krijg ik soms de stomste vragen.
  Ook eindeloos vragen om dingen nog eens op te meten of nog een foto en dan met een heel knullig bod komen.
  Er zouden ook regels moeten zijn voor degenen die op mp koper zijn ;-

  BeantwoordenVerwijderen