Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 17 april 2012

Goedkope kleding

Ik heb "nieuwe" kleding, heel goedkoop gekocht op Marktplaats:
1 winterjas
1 voorjaarsjas
1 broek met het label er nog aan
1 shirt met lange mouwen
1 vest
Het kwam uit een soort kastopruiming.
Dat alles kocht ik voor 33,25 inclusief verzendkosten. Alles zo goed als nieuw. In ieder geval is de kleding nog heel lang te gebruiken. Het past goed en ziet er netjes uit.
De kleding was ongetwijfeld voor de eerste koopster veel duurder. Ik ben er heel blij mee, ik heb weer eens wat nieuws zonder dat het veel geld kost.
In mei 2010 ben ik gestart met een jaar lang geen nieuwe kleding kopen, afgezien van ondergoed en sokken. Lees hier (jammer dat sommige letters niet goed weergegeven worden: xe2x82xac = €) en hier (in de laatste link staat onleesbare tekst in donkerblauw, ga er even met de cursor overheen en voila, het is weer leesbaar) In feite ben ik na mei 2011 gewoon doorgegaan met voornamelijk kopen van 2e handskleding en vooral gewoon weinig kleding.

Wat heb ik sinds half mei 2011 aan kleding gekocht?
mei broek, afrits incl verzending 12,76
mei 2 blouses incl verzending 11,30
juni wandelsokken  23,80
sept BH 37,10
sept enkelsokken, 5 paar (AH aanbieding) 1,50
okt slipjes 6,38
febr fleece handschoenen, opruiming 5,25
april 2 jassen, 1 broek, 1 vest, 1 shirt incl verzending 33,25
TOTAAL131,34

Wat is er goed aan zuinig 2e hands inkopen van kleding?
- In de allereerste plaats: goed voor het milieu. De productie van kleding is zeer milieubelastend.
- Je bespaart veel geld.
- Je gebruikt wat je al hebt

6 opmerkingen:

 1. Netjes hoor! Ik ga binnenkort weer eens winkelen in mijn eigen kast. Als ik alles opnieuw opvouw, kom ik vaak weer dingen tegen waarvan ik het bestaan vergeten was, of bedenk ik nieuwe combinaties. Dat scheelt ook flink. Echt een nieuwe garderobe kopen heb ik in tijden niet meer gedaan, dat zit er met het huis helaas niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben door een vriendin, die enorm afgevallen is, verwend met heel veel kleding. ik paste daar inmiddels in omdat ik ook afgevallen was...........mijn hele grote kleding is weer naar een andere vriendin gegaan.......ik heb alleen het één en ander voor mezelf gebreid en deze week zelf een lekkere jeans nagemaakt van een andere die lekker zat en een lapje dat 3 euro kostte. binnenkort de voorjaarsspullen maar eens tevoorschijn halen, want ik weet niet eens wat er allemaal bij zit ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik neus regelmatig in kringloopwinkels. Met een lijstje in mijn achterhoofd.Vroeg of laat kom ik tegen,wat ik nodig heb. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kringlopen zijn echt mijn vriendjes geworden. Helaas zal ik vooral op zoek moeten naar kleding die ik kan vermaken komende tijd. De groeiende buik wil toch iets meer ruimte dan mijn spijkerbroeken willen geven. Maar ik wil perse geen nieuwe kleding ervoor kopen. Dat is echt een hele stapel weggegooid geld vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw dat heb je goed gedaan zeg! Een heel jaar lang, en dan maar zo weinig aan kleding uitgeven. Ik vind het echt inspirerend. Ik koop nu vaak op eBay of in de uitverkoop, of gewoon ook helemaal niet.

  Ik vind jouw bedrag mooi om ook naar te gaan streven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees hier goeie tips! Bedankt allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen