donderdag 5 april 2012

Gratis: een prachtige bloem


In december 2010 kocht ik een amaryllisbol die vorig voorjaar schitterend bloeide. Meestal gooi ik de bollen na de bloei weg. Helaas heb ik absoluut geen groene handen en praten tegen planten levert mij ook niet erg veel op. Deze keer besloot ik de bol te bewaren. Ik heb de uitgebloeide bol afgelopen zomer bemest en in de herfst het blad laten afsterven. In de winter stond de bol in de vensterbank en er gebeurde helemaal niets, toch een kwestie van geen groene handen?
Tot dat een aantal weken geleden ineens ..........een knop verscheen. Die knop werd groter en groter en er kwam nog een knop bij. Nu is de eerste knop gaan bloeien, er zitten 9 bloemen in. De tweede knop moet zich nog verder ontwikkelen, maar de eerste bloem is ronduit prachtig.

11 opmerkingen:

  1. Prachtig zeg, wat mooi dat het gelukt is hem nog een keer te laten bloeien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi!! Wie wat bewaart, heeft wat!
    Groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi. Ik kan me voorstellen dat je nu nog meer geniet van deze extra bloei dan wanneer je weer een nieuwe had gekocht. Zou het nog een keer lukken...?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow, hoenou? geen groene handen, moe'j eens naar die prachtbloem kijken.
    geweldig
    groet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow, wat een mooi! Echt leuk dat die amaryllisbol weer is gaan groeien! Zo hoor ik ook van mensen die hun geraniums in de winter in de schuur zetten, en zo hun planten overhouden, terwijl geraniums het bij mij maar een jaartje uithouden...

    Met schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat ik ook nog een amaryllisbol van vorig jaar heb, maar die zit nog in de doos... Die ga ik een dezer dagen ook maar eens planten... Ik krijg er door deze blog echt zin in.

    Groeten van Pecunia.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige bloem!
    Toevallig heb ik een orgidee overlaten staan.. ben benieuwd of het me lukt om hem weer op te kweken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Eurootje: als de orchidee in een doorzichtige pot kwam, kun je hem beter in een schaal zetten, want de wortels hebben licht nodig. Zodra hij uitgebloeid is: bovenop een kast zetten en vergeten. Eens per maand een klein beetje water totdat je weer een groene stengel ziet. Dan weer in de vensterbank zetten en iets meer dan gewoon water geven.

    Succes!
    Siebrie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohh dank je wel Sabrie, heb hem nu in een glazen pot gezet inderdd op de kast.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.