Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 9 april 2012

Maanduitgaven in maart

Mijn uitgaven in maart hadden jullie nog van mij tegoed. De weekuitgaven van de afgelopen week moeten nog even wachten. Inwonende dochter had op vrijdag boodschappen gedaan en daar heb ik de kassabon nog niet van.

In maart heb ik vrij veel geld uitgegeven, de grootste kosten posten waren €169,25 aan boodschappen de huur van de gereserveerde caravan (132,60) en de tandarts (360,50). Ik heb mijn bezoek aan de tandarts gedeclareerd bij de zorgverzekeraar, maar verwacht niet hier veel van terug te zien. Deels heeft dit te maken met de maximumvergoeding per verrichting en deels met de verrekening van het eigen risico. Ik heb op de site van de verzekeraar gezien dat mijn tandarts bij sommige verrichtingen ruimschoots over de maximumprijs van de zorgverzekering gegaan is. Dat geld krijg ik dus niet vergoed. Ik heb dit jaar in de basisverzekering al flink wat kosten gemaakt voor medicijnen etc. Deze kosten vallen onder het verplichte eigen risico. Die kosten worden verrekend met de uitbetaling van de vergoeding van de declaratie. Voordat ik weer een vergoeding uitbetaald krijg, verrekent de zorgverzekeraar eerst 220 euro eigen risico.

MAART 2012
HUISHOUDEN/SCHOONMAAK
diepvrieszakken 0,59
allesreiniger 0,87
BOODSCHAPPEN
week 9 (1, 2 en 3 mrt) 21,19
week 10 38,68
week 11 28,39
week 12 39,82
week 13 41,17
UITSTAPJES
2e helft huur caravan Pinksteren 132,60
DIVERS
tandarts 360,50
HUIS
stompkaarsen, 3 stuks (afgeprijsd) 2,13
hoeslaken  3,79
CADEAUS
kaarsen 2,95
plantje 6,00
VERVOER
ov chip opladen 20,00
ov chip opladen 20,00
ov chip opladen 20,00
PLANTEN
tuinviolen 2x6 stuks (reclame + afgeprijsd) 2,55
TOTAAL 739,77

Door de tandarts en de betaling van de huur van de caravan op Ameland is het een tamelijk dure maand geworden. Voor de rest heb ik de kosten goed in de hand weten te houden.
                                                                                                

5 opmerkingen:

 1. Nou, ik vind dat je het geweldig doet! Zo goed heb ik het allemaal nog lang niet in de hand :(
  De tandarts is toch een aanvullende verzekering? Daar geldt het eigen risico toch niet voor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de tandarts geldt het eigen risico inderdaad niet, maar ik heb al weer flink wat kosten gemaakt die onder het eigen risico vallen. Ik ben de afgelopen maanden een keer naar de internist geweest en heb medicijnen gehaald. Als patiënt met 3 chronische ziektes gebruik ik nogal wat medicijnen, namelijk 8 verschillende soorten. Voor bezoek aan de specialist en gebruik van medicijnen geldt het eigen risico. Dat bedrag wordt verrekend met wat ik terug zou krijgen vanuit de aanvullende verzekering.
   De verzekeraar had ook de tandarts kunnen vergoeden en tegelijkertijd een rekening kunnen sturen in verband met kosten die onder het eigen risico vallen.

   Verwijderen
 2. Keurig! Zo goed heb ik mijn financieen niet in de hand!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oef... die tandarts hakt er in het rijtje wel in.
  Ik hoop dat je meer terugkrijgt van de zorgverzekeraar dan je verwacht!

  Verder: heel knap hoe je met je budget omgaat. Met die hoge extra kosten valt het totaal van 739 euro nog erg mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je bent nog zuiniger dan ik met de boodschappen ;)

  BeantwoordenVerwijderen