woensdag 11 april 2012

Mensen met schulden soms ver onder het bestaansminumum

Ik heb nooit schulden gehad, geen belastingschuld, geen huurschuld, geen energieschuld, geen achterstand met betalingen van de hypotheek of kinderdagverblijf. Altijd alles keurig op tijd betaald. Ik heb daarom geen idee hoe het toegaat bij mensen die schulden hebben. Het blijkt dat sommige mensen met schulden ver onder het minimum van 90% van de bijstand zitten. Het energiebedrijf int geld, de belastingdienst enz enz. Ze weten van elkaar kennelijk niet wat ze doen. O, zit dat zó!!
Lees ook hier, waarbij de deurwaarders aan de bel trekken.  Het lijkt me een prachtig recept voor nieuwe schulden! Allerlei organisaties kunnen als je schulden hebt zomaar aan je geld komen via loonbeslag en beslag op je toeslagen! Triest voor de mensen die het betreft.
Ik dacht dat alles in geval van schulden keurig geregeld was, maar ik denk nu dat dat alleen zo is als je in de schuldensanering zit.

5 opmerkingen:

  1. Volgens mij is dat inderdaad ook alleen zo met de schuldsanering. En daar kom je - overigens ook terecht, want men komt er nu vaak al handen tekort om het goed te regelen - ook niet zomaar in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat moet het leven dan een nachtmerrie zijn. groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is redelijk hopeloos geregeld. Bij vrienden is er een bewindvoerder aangesteld (voor hun net een stapje voor de schuldsanering) om alle deurwaarders en schuldeisers op te vangen en alles goed in orde te maken. Helaas lukt dat inderdaad lang niet altijd en soms blijft er eigenlijk te weinig over om elke week van te eten voor 4 personen. Inmiddels klust hij wat bij, door computers te repareren. Hier kunnen ze elke week dan boodschappen van doen.
    Maar het bestaansminimum, daar wordt door geen enkele schuldeiser volgens mij rekening mee gehouden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. jouw vriend mag wel oppassen want dit klussen kan ze nog verder in de problemen helpen (naheffing fiscus bijv.)

      Verwijderen
  4. Ja ik las het in de krant vanmorgen, erg schokkend vind ik dit.
    Het is één ding dat mensen schulden hebben, maar als ze door het afbetalen van de schulden geen geld meer overhouden om eten te kopen, komen ze nog dieper in de schulden terecht.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.