Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 20 april 2012

Uit eten

Eterie De Globe
Gisteravond ben ik met een vriendin hier uit eten geweest. Het heet Eterie De Globe. De Globe is gehuisvest in een voormalig klooster.

Dit is wat er op hun website staat:
Eeterie de Globe is een bijzondere eetgelegenheid. De bedrijfsvoering wordt onder professionele begeleiding geheel uitgevoerd door mensen met afstand tot de reguliere arbeidsmarkt, vrijwilligers, deelnemers met een zorgindicatie en stagiaires van het Noorderpoort College en het Alfa college.

Mijn vriendin is iemand met een nogal culinaire smaak, veel meer dan ik. Ik vind het al gauw prima, ook als anderen het eten maar zo zo vinden. Zij was er voor het eerst, ik al veel vaker. Vriendin was heel enthousiast en ik moet zeggen, het was heerlijk en helemaal niet duur.

Het is een leuke eetgelegenheid, er heerst een ongedwongen sfeer en er zijn een flink aantal vaste gasten die volgens mij bijna dagelijks komen eten. Elke dag staan er 3 verschillende gerechten op de kaart.

Wat at ik:
Als voorgerecht: Aubergine gevuld met geitenkaas en verse kruiden en walnoten
Als hoofdgerecht: Stamppot prei met makreel
Verder had ik een glas rode wijn bij het eten en een kop koffie na.

Vriendin koos voor een Turkse linzensoep
Fallafel, Turks brood, couscous salade, frites
Zij dronk bier en had ook een kop koffie na.
Aan het toetje kwamen we niet meer toe, zo vulde het voorgerecht en het hoofdgerecht. De kosten van dit feestmaal?
€11,75

Als ik alleen het hoofdgerecht genomen had, dan had mij dat 7 euro gekost

Ik kom zeker weer terug.

10 opmerkingen:

 1. Het klinkt erg lekker en niet duur. Zo wil ik ook wel eens uit eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker zeg, dat klinkt goed en inderdaad niet duur. Dan is het toch een beetje dubbel genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar kun je je geen buil aan vallen! Wat fijn dat zo'n iets bij jou in de buurt is. Zo kan je nog eens uit eten gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die prijzen alleen al maken,dat je je nog eens laat verwennen daar. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo is hier in de buurt ook een brasserie, compleet gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Onder begeleiding van 2 dames maken ze de lekkerste dingen klaar, voor een belachelijke prijs. Het leukste is nog wel dat er direct aan vast een groot pand zit met allemaal 50+ woningen. Deze mensen zie je er dan ook regelmatig eten. Soms kunnen ze zelf niet meer goed en veilig voor zichzelf koken en kunnen dan gewoon met de lift naar het restaurant toe om toch heel gezond te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goedkope zaak met verassende dingen op de kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie bestemming voor een klooster!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt voor de tip! Ik ga morgen met mijn dochter winkelen in Groningen en het lijkt me leuk om daar eens te gaan lunchen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Zuinigaan,

  Het lijkt me echt leuk om daar eens te gaan eten. Ik heb nog een treinkaartje van AH, en ik vind Groningen een erg leuke stad, ik ben er inmiddels al een paar keer geweest.

  De eerste keer kwam ik in Groningen gratis met mijn OV Studentenkaart, en ik was meteen verliefd op de stad Groningen.

  Er is een fijne sfeer, en de mensen zijn er vriendelijk.

  Het Universiteitsmuseum is leuk, en de Martinitoren en Martinikerk zijn ook interessant om te bezoeken.

  Misschien ga ik binnenkort weer een keer naar Groningen met een voordelig treinkaartje, lekker een dagje Groningen stad met een museumbezoek (het Groninger Museum staat nog steeds op mijn verlanglijstje, een paar jaar geleden was ik met het Boekenweekgeschenk gratis met de trein in Groningen maar toen was het superdruk bij het Groninger Museum...). Verder lekker winkelen in de stad, Groningen heeft ook een Bijenkorf, en na afloop lekker eten bij De Globe.

  Alleen van te voren even checken tot hoe laat ik weer met de trein terug kan reizen naar het Westen des Lands.

  Misschien dat ik een keer met een vriendin ga, maar alleen is ook prima.

  Nog een fijn weekend.

  Groeten van een oorspronkelijke Brabantse vanuit het Westen des Lands.

  Groeten van Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook in Tilburg heb je een zaakje waar de bediening en een gedeeltje van de keukenwerkzaamheden, gedaan wordt door mensen die om allerlei redenen, buiten het reguliere arbeidscircuit vallen. Prinsheerlijk heet het en je kunt het vinden in de Nieuwlandstraat. Daar kun je terecht voor een echt lekker kopje koffie of thee, fris, sapjes en de allerlekkerste broodjes, die met heel veel zorg zijn klaar gemaakt en allemaal voor een leuk prijsje.
  De bediening is er voortreffelijk, ik kan mezelf niet herinneren ooit zo hoflijk behandeld te zijn, als in dat sfeervolle restaurantje!!!!!
  Menige "gewone" gelegenheid, kan van zulke zaken wat leren!

  BeantwoordenVerwijderen