Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 14 juni 2012

Gastblogger op Genoeg punt NL

Ik heb het op deze weblog wel vaker over Genoeg. Ik vind het een leuk blad voor consumineraars omdat het gaat over eenvoudig leven, een kleine ecologische voetafdruk, zelf gebruiksartikelen en kleding repareren en allerlei initiatieven en nieuwtjes op gebied van consuminderen. Ik ben inmiddels al weer jaren abonnee. Hoe lang ? Ik zou het niet weten! Zeker 6 à 7 jaar.

Ik ben laatst gevraagd of ik consuminder gastblogger op de website van Genoeg.nl wilde worden en dat ga ik doen! Ik voel me vereerd en ik heb ja gezegd. Iedere 14 dagen komt er een stukje van een gastblogger. Er zijn vast nog wel meer consuminderbloggers die hun medewerking verlenen aan dit idee. Op dit moment kun je een bericht van mij vinden op de website, leuk hè. Klik hier voor mijn gastblog. (De tekst van dit gastblog is dezelfde als mijn bericht van gisteren)
Er zit ook nog een aardigheidje voor mijn lezers aan vast. Je kunt namelijk via mijn weblog korting krijgen op een abonnement op Genoeg. Dus wil je een jaar of langer een abonnement, dan kun je dit voordelig regelen via de link in de linker zijkolom. Als je je deze maand via de actie abonneert krijg je in elk geval het nummer over goedkoop op vakantie gaan toegestuurd.
Ik ben normaal helemaal niet van de reclame op mijn weblog maar voor Genoeg, mijn consuminderlijfblad, maak ik graag een uitzondering.

5 opmerkingen:

 1. Hee wat leuk! Ik ga je gastblog meteen even lezen.
  En wat leuk, die korting. Ik heb al een abonnement (gekregen voor kerstmis) maar anders zou het een mooie aanleiding zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd zeg, wat een eer! Ik ga 'm ook even lezen :-) Een abonnement heb ik niet, maar dat is voorlopig nog bewust. Wie weet in de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook fan van Genoeg. Succes met je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk zeg! Door jou kijk ik toch vaak even op de website van Genoeg, bedankt voor die tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt hartstikke leuk! Ik zal je ook daar volgen!

  BeantwoordenVerwijderen