Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 7 augustus 2012

Wraps

Ik heb in de afgelopen week 16 kleine wraps gekocht bij de Action. Ze kostten 10 cent per stuk, best te doen vind ik. Nog goedkoper is om ze zelf te maken, maar dat lukt mij niet zo goed. Ik ben niet een goede tortillabakker.

Het leuke van wraps is: Je kunt eindeloos variëren met vulling
bijvoorbeeld
zalm, komkommer en kruidenkaas
1 kuipje kruidenkaas
4 wraps
1 komkommer
50 gram pijnboompitten
2 pakjes (100 gram) gerookte zalm
4 el groene pesto

1. Verwarm de wrap per stuk heel even in de koekenpan.
2. Schil vervolgens de komkommer met een kaasschaaf, maak daarna lange repen met de kaasschaaf. 3. Bak de pijnboompitten in een droge pan iets bruin.
4. Als de wrap warm is, smeer je deze in met een dikke laag kruidenkaas, zalm er opleggen, de repen komkommer erbij, pijnboompitten en een eetlepel pesto.
5. Rol de wrap op en steek deze vast met enkele cocktail prikkers.
6. Snijd de wrap in 5 a 6 stukjes... heerlijk bij een goed glas wijn of als lunchgerecht.

Quesedilla met ham en bosui
1 pak wraps
1½ eetl. (olijf)olie
3 grote plakken gekookte ham
4 bosuitjes, fijngehakt
Mexicaanse of tacokruiden
150 g geraspte lichtbelegen kaas
  1. Bestrijk een passende koekenpan met antiaanbaklaag met olie en zet hem op een middelmatig vuur.
  2. Leg er de wrap in.
  3. Leg daarop een plak ham, 1/3 deel van de bosui en 1/3 deel van de kaas. Strooi er naar smaak Mexicaanse kruiden op.
  4. Leg een tweede wrap erop en bestrijk deze met olie.
  5. Druk het geheel met een spatel licht aan.
  6. Bak het geheel tot de onderkant lichtbruin is.
  7. Keer de quesadilla met behulp van een deksel en bak de andere kant ook lichtbruin. Bak op dezelfde wijze nog twee quesadillas.
  8. Serveer de quesadilla (in punten) direct of houd hem op een bakplaat in een op 75 °C voorverwarmde oven warm.

Wrap met courgette en feta
1 pak rraps
3 eetl. olie
courgette in stukjes gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
100 g pesto
100 g feta, in kleine stukjes gesneden
50 g pijnboompitten
  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook en de gesnipperde ui kort aan.
  2. Voeg de courgette toe en verhit het geheel kort door.
  3. Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan tot ze bruin zijn.
  4. Doe de courgette in een kom en meng met de pesto, de gehakte feta en de pijnboompitten.
  5. Vul de wraps met het courgettemengsel, rol deze strak op en snijd ze in 3 stukjes.
  6. Lekker als borrelhapje of als lichte maaltijd.

14 opmerkingen:

  1. goede tip van de wraps bij de a.ction. Heb er eigenlijk nog nooit op gelet wat ze daar kosten.

    Zelf eten wij wel eens wraps gevuld met een restje pastasaus. Vullen we de wraps dan mee, beetje kaas eroverheen en dan even heel kort onder de grill.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In een basiskookboekje van Blueband uit de jaren 80 wordt een pannekoekenbeslag gebruikt in een recept voor Burrito's. Voor wraps is dat ook heel snel en makkelijk. De wraps worden er wel iets voedzamer, maar zeker ook malser door.

    Helène

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die wraps zijn niet duur, maar de pijnboompitten die je vervolgens gebruikt zijn mij wat te prijzig. Voor 'comsuminderwraps' zou ik die weglaten of vervangen door zonnebloempitten....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb ze ook wel eens zelf gemaakt, maar die waren toch beduidend minder soepel dan die uit de winkel. Ik koop ze meestal in de aanbieding en heb voor mezelf als regel dat ik maximaal €1 betaal voor een pak (grote wraps).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor de lekkere recepten! Ik heb binnenkort een feestje en was nog op zoek naar lekkere hapjes...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh daar kom ik wel eens....pardon kwam ik wel eens. Het is mij een te gevaarlijke winkel! Misschien kan ik ze eens door een ander mee laten nemen. Je receptjes lijken me heerlijk meid!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. haha je loopt een dag vooruit. Het is vandaag pas maandag de 6e.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Desalniettemin heerlijke recepten. Ga ik zeker proberen.

      Verwijderen
    2. Hoe ik er in geslaagd ben 1 dag vooruit te lopen? Geen idee. Het blogje over de wraps was bedoeld voor 7 augustus, want morgen heb ik het tamelijk druk, dus ik dacht: ik zet alvast een blogje klaar. Nou ja, morgen misschien nog wat anders?

      Verwijderen
  8. De Direktbank heeft het weer bestaan om de extra incasso niet uit te voeren op 4 augustus. vijf uur terug maar weer gebeld. Ik zou terug gebeld worden..... (zucht)

    Ik had vandaag zomaar tijd om me hierover op te winden. Het bedrijf moest vandaag gesloten worden vanwege wateroverlast....(psssttt) niet verder vertellen hoor. Ik zit al weer veel te lang toch achter de pc.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij zou ook op 4 augustus een extra incasso van de Directbank plaatsvinden. Net als bij jou niet gebeurd dus. Dinsdag maar eens even bellen hoe het zit.

      Verwijderen
  9. Hoi Zuinigaan,

    Bedankt voor de lekkere recepten met wraps. Alle drie lijken ze me erg lekker, vooral die met zalm, ik ga ze zeker eens maken.

    En binnenkort ga ik ook eens bij de Action kijken voor de wraps.

    Een fijne week.

    Groeten van Pecunia.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. recept voor eigengemaakte wrapjes:
    250 gram bloem
    50 ml. olie (zonnebloem)
    150 ml. warm water
    theelepel zout.

    Alles in een kom doen, roeren met een houtlepel. Eventjes kneden en 8 bolletjes maken. Deze dun uitrollen op een met bloem bestoven ondergrond (bakpapier werkt goed) en bakken in een droge! hete koekenpan.(ca.1-2 minuten)

    100 gram rundergehakt
    1 eetlepel paprika puree
    1 eetlepel tomatenpuree
    stukje ui heel fijn gesneden
    1 eetlepel lachmancun kruiden (te koop in een Turkse winkel)
    1 eetlepel water.
    zonnebloemolie
    Olie verhitten gehakt bakken en de rest van de ingredienten toevoegen.
    Gebakken wraps bestrijken met het gehaktmengsel, wrap dubbelklappen en warm of koud eten. Warm is het lekkerste.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. leuk hapje voor een verjaardag:
    pak wraps
    paar blaadjes (ijsberg) sla
    kruidenkaas (kuipje aldi - is het goedkoopst)
    gerookte zalm (euroshopper of bij de aldi)

    smeer de wrap in met de kruidenkaas
    leg er sla op
    leg er een dun plakje zalm op.

    Oprollen 3-4 prikkertjes erdoor en snijden zodat je 3-4 rolletjes hebt.
    Vegatip: vervang zalm door boeskool of een rauwkost met een mayo dressing.

    BeantwoordenVerwijderen