Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 3 september 2012

Herfst

Voor de meteorologen is de herfst al weer begonnen, daarom voorlopig een ander kleurtje en een ander thema als achtergrond. Als je, zoals ik een breed beeldscherm hebt, dan kun je mooie herfstbladeren zien aan de zijkant. Ik denk dat ik later wel weer eens terug ga naar mijn waterthema. Water, of vissen, altijd mooi en inspirerend. Nu even niet, nu een warme herfst.
Ik heb mijn katoenen zomerdeken al weer in de kast en heb al weer een lekker warm dekbedje op mijn bed gelegd. Mijn energiegebruik stijgt al weer, meer stroom voor verlichting doordat het al weer vroeg donker is. Het scheelt een stuk met het begin van de zomer.  Ook 's ochtends is het pas laat licht.
Jammer, ik houd zo van het licht en van de zon. Heel heet en vochtig is niet zo prettig, maar tot 25 graden vind ik het heerlijk.
Er ligt al weer verbazend veel blad op de grond. De herfststormen en regenbuien komen er weer aan. De regenbroek, regenhoedje en regencape kunnen vanaf nu weer bijna standaard in de tas. En de batterijen in het achterlicht van mijn fiets moeten vervangen.
Misschien krijgen we nog een fijne nazomer? Het kan nog!
Ik heb de hele zomer mijn 3/4 en 7/8 broeken gedragen. Mijn lange broeken heb ik niet uit de kast gehad, geen enkele dag. Maar ja, mijn kuiten en enkels moeten er aan geloven, ze moeten binnenkort weer opgesloten worden in broekspijpen en mogen niets meer van de wijde wereld zien. Ik heb ze al beloofd dat ze komende winter op Gran Canaria nog even een luchtje mogen scheppen.
Zie jij ook al weer uit naar de volgende zomer?

13 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat we nog een mooie nazomer mogen krijgen, zodat de paarden ook nog wat langer naar buiten kunnen. Vorig jaar stonden ze begin augustus al binnen i.v.m. de vele regen die er viel. Nu staan ze nog lekker buiten, wat ook weer goed is voor de benen van mijn paard dus ik zeg ik ga nog voor een mooie nazomer, zodat we nog even kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het nog een beetje te vroeg om de zomer alweer in te stoppen. Vorige jaar was het tot ver in oktober nog heerlijk weer. T/m januari vind ik de herfst / winter wel iets hebben, daarna mag het snel lente worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier is het elke dag nog heerlijk en staat de schuifpui wijd open. Ik droog m'n was nog heerlijk buiten en we eten nog heerlijk zomers elke dag. Pas wanneer het echt koud wordt, staat er stamppot en erwensoep op het menu. Maar nu echt nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik houd van alle seizoenen. Wij plakken er een stukje extra nazomer aan vast door 5 wk op een boerderij in Frankrijk te passen. Dan zal thuiskomen echt herfst zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'k Kijk nu al weer uit naar 't volgend voorjaar en zomer, helaas voor 't zover is moeten we januari en februari nog door, dat vin 'k altijd van die trieste, grauwe maanden, niks an
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik trek liever een vest aan, dan dat ik niet meer weet wat ik uit moet doen... Je begrijpt dat 'mijn' seizoenen er nu aankomen (yes!!), hoewel het voor mij ook weer niet te koud hoeft te worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voorlopig wordt er nog mooi nazomerweer voorspeld, met temperaturen van zo'n 21 graden! Dus bij mij blijven de 3/4 broeken nog favoriet! En gaan we nog een weekje van onze caravan in Zeeland genieten... Vorig jaar bleef het tot begin oktober mooi weer, en daar ga ik nu ook van uit ;-))!
  Hopelijk kun jij ook nog de 3/4 en 7/8 broeken nog een poosje dragen, haha.
  Groet, Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan niet wachten!Maar dan juist op de gure herfstdagen,het avondeten als het donker is,met dekentje op de bank...heerlijk!Ik heb veel last van de zon (allergie)en kan ook maar moeilijk mijn warmte kwijt als het boven de 21 graden uit komt.Dus voor mij is het feest als het voor veel mensen slechter aan voelt.Maar ik gun een ieder nog wat mooie dagen,hoor,om de winter wat beter tegemoed te kunnen gaan.Van mij zelf mag het morgen 12 graden zijn en veel wind!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben een uitgesproken herfst/wintermens, dus mij hoor je niet klagen dat de zomer zo goed als voorbij is. Van mij mag het nu acuut onder de vijftien graden zakken en lekker gaan waaien. Heerlijk! Laat de volgende zomer nog maar fijn lekker lang weg blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb gelukkig weer de bermuda aan kunnen trekken. Het kan mij niet warm genoeg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hoop dat er nog een nazomer komt, want ik ben nog niet helemaal klaar met het schilderwerk. Maar even duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zie absoluut niet uit naar de volgende zomer. Vind de zomer vreselijk. ;) Ik ben dol op de herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het fijnst vind ik de lente, het gevoel nog alles tegoed te hebben wat zomer betreft. De zomer vind ik ook heerlijk, alleen vind ik het altijd erg als het 21 juni is, het idee dat de dagen dan alweer korter worden...

  Het is ook weer wennen dat het om zes uur 's-ochtends nog helemaal donker is.

  Natuurlijk begrijp ik ook de mensen die liever de herfst en winter hebben.

  Maar geef mij maar de lente en de zomer.

  Goed, ik probeer er straks in de herfst en winter wat van de maken, het thuis gezellig maken met kaarsjes. In ieder geval ben ik op 21 december weer blij dat de dagen weer langer worden.

  Op naar het voorjaar en de zomer.

  Morgen krijgen we in ieder geval een mooie dag, geniet ervan.

  Groeten van Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen