Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 3 september 2012

Waar is Vlinder?

Vlinder was tot gisteren een enthousiaste weblogger die ongeveer een maand lang schreef over haar vorderingen om haar schuld van 10.000 euro aan te pakken.
Ze pakte het heel voortvarend aan en het lukte haar al in de eerste maand om 125 euro te besparen. En dat terwijl ze anders iedere maand geld tekort kwam! Een goede prestatie!
Gisteren was ze jarig en nu is haar weblog spoorloos verdwenen!

Foetsie!

Als ik op de link naar haar weblog klik, dan gebeurt er dit:

Misschien moet je op het plaatje klikken, om het te kunnen lezen, want het lukt mij niet om het heel groot te maken.
Vlinder heeft recent per ongeluk in haar onervarenheid alle reacties op haar blogbericht over haar besparingen in augustus verwijderd. Kan gebeuren, ze zou de eerste niet zijn die per ongeluk digitaal dingen weggooit die ze had willen bewaren.
Vlinder, was jouw verdwijnen per ongeluk? Of heb je met opzet je blog verwijderd?
Of ben je misschien verhuisd?

34 opmerkingen:

 1. Ze had toch aangegeven dat ze weer een blog ging beginnen, maar onder een andere naam? Misschien heeft ze dat nu gedaan. Iedereen weet immers dat Vlinder -10.000 is en ik dacht dat dat nu juist de bedoeling niet meer was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zou bijna denken dat ze 10.000 euro voor haar verjaardag gekregen heeft..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze is al vaker gestopt en toen kreeg je ook dezelfde melding. Mogelijk op haar verjaardag toch ontmaskerd en van schrik gelijk ermee gestopt?

  Wel jammer. Ik was toch wel benieuwd naar alle oplossingen en het verloop het wegwerken van de schuld. Het proces van mentaliteitsverandering/bewustzijnsverandering of hoe je het wilt noemen.

  Wie weet staat morgen haar blog er gewoon weer op.

  Chanel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey wat jammer, hopelijk is het een foutje ofzo, want vond het wel een leuke blog om te lezen. Maar was ze pas een maand bezig? Want kreeg het idee dat heel veel bloggers haar wel 'kenden' en merk zelf dat het best lastig is als nieuwe blogger om reacties op je blogs te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer inderdaad. Ik lees nog niet lang mee met de bespaar-blogjes en blog zelf nog maar een paar dagen, maar dit was een van de blogjes waar ik ook ging lezen om mezelf te motiveren.
  Ik hoop dat ze nog terug komt, want het werkte aanstekelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het vanmiddag ook gemerkt. Geen idee waarom? Misschien per ongeluk?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb haar even een mailtje gestuurd, wordt vervolgd ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haar blog is inderdaad verwijderd vooral toch dankzij negatieve reacties die niet meer op haar blog kwamen, maar zij natuurlijk wel moest lezen om ze te 'modereren' en trok ze zich dat teveel aan en dat was, als ik haar mailtje zo lees, echt de druppel.

  Jammer een aanwinst uit blogland gewoon weg :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze was sinds vanmorgen al weg, ik miste haar en heb diverse keren geprobeerd met helaas hetzelfde resultaat als hierboven. Jammer dat de wereld ziek is en je dan weggepest wordt.
   Vlinder: het ga je goed! Wees zuinig op jezelf en je gezin en laat je door niets of niemand op de kop zitten.

   WG

   Verwijderen
 9. Of zijn we met zn allen toch in het ootje genomen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoezo wat is de reden dat je dat denkt? Ken je haar? Of wil je alleen maar een rot opmerking plaatsen? V.

   Verwijderen
  2. Ik wil geen rot opmerking maken. Ik ken haar ook niet. Ik vond dat ze mooie blog had eerlijk en spontaan.Jammer dat ze weg is het was kort maar heftig! Vandaar de reactie die je even tot nadenken zet.

   Verwijderen
 10. wat jammer ik hoop dat desondanks de moed vind om dor te gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wil toch nog een aller laatste keer iets kwijt. Ik ben gewoon een mama met drie kinderen. We hebben gewoon(nou ja gewoon) een schuld van -10.000 euro. Op mijn blog heb ik geen woord gelogen. Ik ben niet van een tijdschrift, ik lieg niet fantaseer niet en neem niemand in het ootje! Waarom zou ik dat in godsnaam gedaan hebben. Waarom doen mensen zo waarom zijn er mensen die een ander het leven zuur maken? waarschijnlijk omdat ze zelf doodongelukkig zijn. Of het nou op mijn blog of bij die van een ander is. Het zijn gewoon zielepoten een ander woord heb ik er niet voor. Gelukkig zijn er ook nog een hoop fijne lieve en eerlijke mensen! Vlinder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vlinder, als je dit leest, je kunt mij altijd mailen en mij vragen voorleggen. Ik heb vast niet altijd een antwoord, maar meedenken kan ik in ieder geval wel!

   Verwijderen
  2. Beste Vlinder,

   Een wijze les die ik heb moeten leren is om dingen niet te voelen als persoonlijke aanval en anders om te gaan met die kritiek. De mensen met hun opmerkingen kunnen wij niet veranderen, maar de manier waarop we er zelf mee omgaan wel. Vooral minder emotie en meer ratio.

   Persoonlijk heb ik veel gehad aan een cursus waarin men de mens grofweg in 4 hokjes plaatste en aan een kleur koppelde.
   Dominant is bv. rood. Een creatieveling, geel. Als rood met rood praat gaat het er stevig aan toe, maar daarna gewoon de kroeg in en een borrel. Rood met geel geeft problemen. Geel vindt dat rood veel te veel doordraaft en rood snapt dit helemaal niet. Die spuit en denkt ik hoor van zelf wel als het niet goed gaat en verbaast zich over de gevoelens van geel.
   Het is een beetje kort door de bocht omschreven, maar ik hoop dat je een snapt wat ik bedoel en dat je er wat aan hebt.

   Het helpt trouwens niet mee dat met een blog alleen geschreven is. Als je non-verbale taal erbij zal hebben, is eea misschien niet zo slecht bedoelt als opgevat.

   Hoop in ieder geval dat je snel kunt gaan sparen!

   Gr. Chanel.


   Verwijderen
  3. Gekwetst worden. En dan?

   Twee vrienden lopen in de woestijn. Op een gegeven moment krijgen ze ruzie en de ene vriend slaat de ander in zijn gezicht.

   De vriend die wordt geslagen wrijft over zijn gezicht, gaat zitten en schrijft in het zand:

   Gezamenlijk lopen ze verder. Na een uur komen ze bij een oase. De vrienden lessen hun dorst en nemen een bad in het verkoelende water. Als hij weer uit het water wil stappen, raakt de vriend die eerder geslagen werd in het drijfzand. Zijn vriend snelt toe en redt hem van de verdrinkingsdood. Nadat hij hersteld is van de wisse dood die hij voor zich zag, schrijft de vriend op een steen.

   De ander ziet wat zijn vriend aan het doen is en vraagt verbaasd: "Nadat ik je sloeg schreef je in het zand. Nu ik je gered heb, schrijf je op steen. Waarom doe je dat?"

   De vriend antwoordt: "Wanneer iemand je kwetst en je schrijft het in zand, dan zal de wind van vergeving het uitwissen. Als iemand iets goeds voor je doet, zou je het in steen moeten schrijven. De wind kan het dan nooit uitwissen."

   De moraal van het verhaal: leer je pijn in het zand te schrijven en beitel de mooie dingen in je leven in steen.

   Verwijderen
  4. Hoi Vlinder,

   Ik hoop gewoon heel erg dat je je mooie doel (die 10.000 euro terugbetalen, en dan schuldenvrij zijn en blijven) goed in het oog kunt houden. DAT is het belangrijkste. Daar wens ik je heel veel succes bij.

   Verwijderen
  5. Jammer, ik lees je zo graag!
   Het ga je goed, Ipie

   Verwijderen
 12. Vlinder waarom stel je zo kwetsbaar op???. Leven in de echte wereld is niet altijd even leuk. Sta er gewoon boven en leef je leven zoals jij het wil. Positiviteit en negativiteit ligt nu eenmaal vlak bij elkaar. We worden allemaal weleens gekwetst daar ontkom je niet aan. Pluk de dingen eruit die voor jou het belangrijkste zijn en laat de negatieve dingen voor wat ze zijn.
  Door je blog kan je alleen maar groeien.

  groet die het eerlijk met je meent


  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve vlinder kom alsjeblieft terug. Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als je zo veel reacties krijgt dat anderen het anders doen ik de kans groot dat je aan jezelf gaat twijfelen lijkt me. En alle tips, we doen het niet allemaal helemaal. Ik heb wel een auto de ander niet. Er zijn ook bezuinigers die een droger gebruiken.

  De reacties zijn gekomen omdat Vlinder zo leuk schrijft en zich inderdaad kwetsbaar opstelde. Wie wil je dan niet helpen!?! Ik denk dat er maar heel weinig kwaad bedoelde reacties tussen hebben gezeten. Zo interpreteer ik dat dan. Zo interpreteer ik ook de opmerking, 'misschien zijn we in het ootje genomen'. Dat kan hier. Omdat we allemaal niet ons eerst uitgebreid voorstellen en laten screenen door justitie. En dan nog kan je iemand voor de gek houden. En juist omdat we anoniem zijn durven zoveel mensen elkaar te helpen want in het echte leven zijn er maar bar weinig mensen die hun boekhouding open gooien voor iedereen.

  En bloggen. Ik doe het niet, omdat ik het dus niet kan (heel veel ervan niet kan). Ik zou me ook persoonlijk aangesproken voelen. Dus ik begrijp het wel Vlinder maar ben wel heel benieuwd hoe het met je gaat in de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het is/was een anonieme blog. Dus ook een fantasie is mogelijk. Dat is niet te checken.

  In een maand tijd van goh we hebben een beetje verkeerd uitgave-patroon en zitten met een schuld naar ik ga zelfs mijn brood zelf bakken was voor mij niet helemaal realistisch.

  Misschien voor de schrijfster wel; als ze zo impulsief is als ze zelf schreef, zou het zomaar kunnen, maar mijn ervaring met mensen die een omslag moeten maken komt het schoksgewijs. Niet in één maand van groot-uitgever naar geheel bewust van je patroon en dan ook nog kunnen bezuinigen.
  Het was voor mij te gelikt, te af, te geredigeerd, te bedacht.

  Maar goed...dat is ook maar een mening. Geen feit.

  Door niet meer te bloggen bevestigde Vlinder mijn mening alleen maar.

  Stoor je niet aan kritiek, maar leg het naast je neer of leer ervan.

  Kom maar weer schrijven zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nietzomaarzooo
   Ben het helemaal met je eens.

   Verwijderen
 16. Vind erg jammer dat vlinder gestopt is..
  zelf betreed ik een blog altijd met een open vizier, en ga er van uit dat iemand is zoals ze verteld.
  Waarom zijn er zoveel wantrouwen naar haar toe...??

  We zullen maar zeggen: zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten ;-)

  Wat zijn er momenteel trouwens veel anoniem reageerders..waarom is dit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zelf geen blog maar lees en reageer wel regelmatig. Als je geen google-account hebt, wordt je reactie anoniem geplaatst. Misschien is dat de reden dat veel mensen anoniem reageren?

   Verwijderen
  2. Dat klopt toch niet helemmaal? Ik heb ook geen blog of google account maar kan bij profiel selecteren gewoon naam/url aanklikken. Dan komt gewoon je naam er bij te staan. [je vult je naam in en bij url niets]

   Verwijderen
  3. Grappig dat dat kan, met dat google account, dat wist ik niet. Je kunt ook anoniem reageren met een verzonnen naam. Dan lijkt het alsof Manon gereageerd heeft, maar in werkelijkheid is het Geert die gereageerd heeft. Het kan allemaal! En wat te denken van de naam van mijn weblog? Ik ben in feite ook heel anoniem.

   Verwijderen
 17. Hoi Zuinigaan. Zo mis ik Veel te Veel.

  Ze had altijd goede handige tips en heb ik zelfs sokken leren breien via haar blog.

  Nu is ze verdwenen.

  Jammer toch.

  Net zoals ik haar blog elke dag las, lees ik het jouwe hoor!

  Altijd wel iets van te leren vind ik.

  Bedankt! Groetjes, meeleesster

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zou een nieuw weblog maken maar net als jij kan ik haar tot nu toe niet vinden...
   Jammer hoor.

   Verwijderen
 18. Ik vind het maar bizar dat mensen zich "in het ootje genomen" voelen. Of dat ze denken dat Vlinder een journaliste is.
  Maakt het uit dat iemand op een blog, een persoonlijke weergave van ditjes en datjes een beetje vrijheid neemt in hoe ze dingen neerschrijft? Of moet een blog droog en zakelijk de weergave zijn van feiten, wetenschappelijk bewezen waarheden en niets meer of minder dan dat? Zelfs al was de hele boel verzonnen. Blijkbaar waren er veel mensen die het toch graag lazen en die er toch wat aan hadden, dus what's the big deal?!

  En wat dan nog ALS ze journaliste was? Kan een journaliste geen 10.000 schuld hebben?
  Is dat alleen voorbehouden voor ongeschoolde mensen, mensen uit kansarme milieus? Of zou het kunnen dat de consumptiemaatschappij ons allen vatbaar maakt voor schulden van 10.000 euro en misschien wel meer?

  Denkt men nu werkelijk dat iemand als Vlinder (en nee, ook ik ken haar niet persoonlijk) op een dag opstaat en denkt "He, ik heb 10.000 euro schulden, laat ik even mijn eigen brood gaan bakken en vaatwastabletten in twee gaan knippen"?

  Ik durf te denken dat het niet zo gegaan is, maar dat er maanden en misschien wel jaren van stille bewustwording aan vooraf zijn gegaan. Achterstallige rekeningen die zich langzaam maar zeker opstapelden. Betaalherinneringen die met een steeds groter schuldgevoel genegeerd werden. Zolang dat kon... tot het niet meer kon...

  En ja, dan moet je actie ondernemen. En ja, dan schrik je en zal je misschien heel impulsief en radicaal het roer omgooien. En daar kan ik mij in vinden, want ook al hebben wij geen schuld en hebben wij wel een mooi appeltje voor de dorst, toch schrok ik ook toen ik zag wat er van ons hardverdiende loon overblijft, toen ik alles even heel rationeel voor mezelf op een rijtje zette. Toen ik zag dat alles wat ik "nodig" vond, eigenlijk één groot open raam was waarlangs ik het geld met handenvol naar buiten gooide en me realiseerde dat het ons al die tijd buiten meer spullen en een vol huis niet gelukkiger had gemaakt.
  Wij hebben het ook allemaal radicaal omgegooid, en voor een buitenstaander lijkt het misschien vreemd. Maar die weten niet wat eraan vooraf ging. Die weten niet waarom het voor ons tot een punt kwam waarop we zeiden "Dit is absurd, dit moet anders".

  En net zoals mensen dat niet weten bij ons, of bij jullie, weten we dat ook niet van Vlinder.
  Plaats je even in haar positie en dan hoeft het helemaal niet moeilijk zijn om haar genoeg te respecteren om haar niet lastig te vallen met anonieme reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is niet de eerste keer dat ik in blogland lees dat iemand opgeeft of op "geen reacties" gaat. Jammer want vaak zijn dit inspirerende blogs. Maar helaas de keiharde waarheid. Soms zijn dat reacties uit jaloezie, waarom? Omdat de ander het net wat beter doet dan jij? So what??
  Vlinder schreef uit haar hart, dat was haar kracht en had veel volgers binnen korte tijd. Steekt dat???
  Jammer dat weer we weer een mooi blog moeten missen.
  Vlinder komt er wel, zoveel enthousiasme om er tegen aan te gaan is niet meer te stuiten. Jammer dat wij dat niet kunnen volgen.

  Groetjes, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik miste Vlinder ook. Jammer dat ze is gestopt en natuurlijk moet iedereen zelf weten of je stopt. Maar naar je lezers toe vind ik het niet aardig om zonder een woord te zeggen je blog te verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat is een hele prestatie als je van een tekort alles kunt omdraaien naar 125 in ce plus. Zeker in deze tijd waarin wel alles duurder wordt maar de lonen bevroren worden.

  Hennie, Amsterdam

  BeantwoordenVerwijderen