Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 8 september 2012

Verharding in de politiek

Vandaag in de krant: de minister president vindt een van de grootste partijen een gevaar voor ons land! Klik op deze link voor het bericht op NOS.nl. Pardon, wat zegt u nou, bestempelt u een partij die jarenlang regeerde en een beetje links van het midden opereert als een gevaar voor Nederland? Nou ja zeg, wat een bangmakerij! Het is geen ultra linkse of ultra rechtse partij, waar gaat dit in vredesnaam over? Ik vind dat een ministerpresident dergelijke uitspraken niet mag doen! Ik vind het te ver gaan.
En dan de CDA-er Van Haersma Buma die nu al roept dat hij links niet zal steunen!
Ik kijk uit naar de uitslagen komende woensdagavond. Het zal wel een lange formatie worden.
Misschien een regering van SP, Groen Links, PvdA, D66 en de partij voor de dieren? Zouden die met zijn allen geen meerderheid krijgen?
Of zouden CDA en VVD straks weer "gezellig" gedoogsteun krijgen van de grote blonde gedoger?

11 opmerkingen:

 1. Als we weer een blonde gedoger krijgen met CDA/VVD verhuis ik naar België.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd ook niet van een blonde gedoger! En over gevaarlijk gesproken.
  Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is Rutte zelf een gevaar voor Nederland? Als demissionair minister-president had hij deze uitspraak natuurlijk nooit mogen maken, maar hij is op verkiezingspad en alles wordt nu gebruikt om links verdacht te maken. Ik vind dat je pas eerlijk campagne voert als je je eigen standpunt/visie blijft benadrukken zodat de kiezer zelf kan beslissen wat hij/zij gaat stemmen zonder bangmakerij. Volgens mij gaat dit tegen hem werken. Ik heb mijn keuze gemaakt en als mijn partij het niet gaat winnen of niet meedoet aan een coalitie dan is dat jammer, maar dat is dan democratie. En ik vind dat je ook je verlies moet incasseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou het wel fijn vinden als ze het nu eens een keertje 4 jaar volhielden met z'n allen. Ik ben eerlijk; een links kabinet zie ik niet echt zitten, maar misschien is er ook gewoon een soort gemiddelde mogelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van mij mag een links kabinet met D66 aan de macht komen. Ideaal :) Of een nieuw paars, dat mag ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, ik dacht dat hij t over de bezuinigingen op defensie had. Daar wordt wel erg rigoureus op gekort. Doet een beetje denken aan hoe het leger na de 1e WO is uitgekleed, met de gedachte er komt toch geen oorlog meer. Daar zie ik wel een echt gevaar voor ons land (al was t maar alleen al Venezuele die op de Antillen loert).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nederland is lid van de navo. Een aanval op de antillen is een aanval op de navo. Als je mijn mening vraag om defensie, moet je als EU één grote defensiemacht bouwen met ieder land zijn specialisatie. NL bijvoorbeeld marine. Wordt het geld efficiënt besteed.

   Verwijderen
 7. Hoewel misschien niet extreem links zijn hun plannen voor mij in ieder geval niet gunstig. Ik vind Samsom goed uit de verf komen, maar dan nóg zal ik geen PvdA stemmen. Blijft altijd bijzonder hoe mensen voor een persoon gaan met charisma ipv een partijprogramma. Onder Marijnissen floreerde de SP behoorlijk ineens, maar met Roemer zijn we gauw klaar.

  Benieuwd wat er echt uitkomt, straks. Mijn keuze is gemaakt en stemmen ga ik zeker. Altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alsof links niet met hetzelfde bijltje hakt....Zei Roemer niet telkens dat alles de afgelopen 25 jr is kapot gemaakt door het marktdenken van Rechts? Zo heeft Samson ook al heel wat botte dingen gezegd tegen Rutte met de term "u liegt".De pot verwijt de ketel dus! Maar goed, politiek is tegenwoordig belangenbehartiging dus wie weinig heeft zal links stemmen en wie meer heeft zal rechts stemmen....We lijken de VS wel....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik snap mensen die op VVD/CDA stemmen niet. Tenzij je bankdirecteur bent of meer dan anderhalve ton per jaar verdient heb je niks bij die partijen te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De PvdA en de SP hebben al aangegeven dat ze mensen met spaargeld meer laten betalen. Dat noemen zij eerlijk delen. De sterkste schouders, zij die gespaard hebben, mogen de zwaarste lasten dragen. De zwakkeren, zij die alles er doorheen gejast hebben, moeten worden ontzien. En dat terwijl ons spaargeld al steeds minder waard wordt door de lage rente en de belasting!

  BeantwoordenVerwijderen