Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 20 september 2012

Verjaardagsfeest van het meisje uit Haren

Een meisje hier vlakbij, in Haren, heeft haar vrienden uitgenodigd voor haar 16e verjaardagsfeestje. Er ging iets mis, waardoor de uitnodiging als een lopend vuurtje door de wijde wereld ging. Het rare is dat heel veel van die mensen die de uitnodiging ontvingen nu naar Haren willen komen. Tienduizenden mensen, pubers vooral! Wonderlijk, dat geloof je toch niet? Hoe kan dit?
Zijn die kinderen dan achterlijk of zo? Denken ze nou echt dat ze een feestje kunnen vieren? Je snapt toch dat als je uitgenodigd word voor een feestje van een volslagen onbekende, dat er dan iets mis is? Daar ga je toch niet naar toe? De bewoners van de straat en de familie van het meisje zijn doodsbang, omdat ze tienduizenden pubers in hun tuin en in hun straat verwachten. Er gebeurde eerder zoiets en daarbij is enorm veel schade aangericht.
Ik zou zeggen, als jij pubers hebt in diezelfde leeftijd, verbied ze dan om daar naar toe te gaan! Neem je verantwoordelijkheid en denk niet: het valt wel mee. Mogelijk raakt je kind in dit bizarre, idiote feestgedruis zo in de verdrukking dat het doodgedrukt wordt! Grote mensenmenigten zijn levensgevaarlijk, zeker als mensen in paniek raken! Denk bijvoorbeeld aan de love parade in 2010,(21 doden) of het Heizeldrama (39 doden).
Kinderen denken misschien dat het geweldig leuk is om te doen, maar wat moet je in vredesnaam in zo'n dorp als Haren? Er valt niets te beleven, het is een rustig en tamelijk saai dorp.
Mijn advies: laat je kind(eren) thuis blijven, dat scheelt een heleboel ellende!

Update 21 september aan het einde van de avond en het "feestje"  in alle hevigheid gewoed heeft: duizenden jongeren zijn gekomen en volgens de berichten leek het wel oorlog. Ik heb gehoord dat het in het zuiden van de stad Groningen te horen was.  Veel is er vernield: auto's, woningen, tuinen, ruiten bussen van de vervoerder die de jongeren naar de stad Groningen zou brengen en ik vraag me af wie voor de schade opdraait.
Is er een verzekeraar die dit vergoedt? Of draaien het meisje en haar ouders voor de schade op? Of de raddraaiers en valt daar wel wat te halen?

14 opmerkingen:

 1. Ik vind t eerder naief om te denken dat die pubers niet zouden weten dat er geen feest is of dat de uitnodiging niet ze bedoeld is.
  Natuurlijk weten ze dat. Ze gaan erheen om 'lol' te trappen en oproer te veroorzaken. Gaat ze nog goed af ook nu er blijkbaar al een echt feest wordt georganiseerd om de drukte te reguleren.
  Ik denk overigens ook dat de leeftijd van de personen die erop reageren vooral iets boven puberniveau ligt, waardoor een verbod van ouders niet veel uithaalt, als deze ouders al weten dat hun kinderen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn zus woont in Haren, en het schijnt daar echt het gesprek van de dag te zijn. de jarige en haar moeder zelf zijn vrijdagavond het dorp uit. Er gebeurt inderdaad weinig in het dorp, maar misschien vinden de bezoekers dat juist een aanleiding om daar eens verandering in te brengen? Ik zou aan jouw advies nog toevoegen: verspreid geen uitnodigingen via Facebook. Juist het domino-effect van sociale media is iets wat veel mensen helemaal niet overzien. (ik weet dat je schotten in kunt bouwen en berichten kunt afschermen voor niet-intimi, maar toch).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat jongeren de sociale, massa, media als FB leuk vinden, oké! Dat ouders hun puber kinderen niet van de gevaren van deze massamedia op de hoogte brengen omdat ze er zelf niet gewoon mee zijn, oké!.
  Maar Anoniem, als jongeren de normen en waarden hiermee uit het oog verliezen om "gewoon lol te trappen" vraag ik me toch af waar de verantwoording van ouders begint en eindigt?
  Kom op, we hebben hen, kinderen, op de verantwoording te wijzen. ook al zijn ze misschien 15 of 35 jaar oud.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoeveel kids zullen gezegd hebben dat ze komen en uiteindelijk niet komen? Gewoon als gein: kijken wat de reacties zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iedereen moet nu weten,dat er geen feest is. Wie toch gaat is gewoon aan het zieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het ook gewoon sneu voor het kind. Haar verjaardag is helemaal bedorven! Vergeten doet ze het vast niet meer, maar leuk is anders.
  Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoorde het van de week op het nieuws en ik vind het onvoorstelbaar, waar is het gezond verstand van mensen als je op deze manier misbruik wil gaan maken van een fout. Waar slaat dat op? Oke gezond verstand is bij zulke jonge mensen over het algemeen nog niet zo ver ontwikkeld als wenselijk zou zijn, maar hopelijk zijn er dan verstandige mensen in hun omgeving die ze op andere ideeën zouden kunnen brengen. Ik ken gelukkig niemand die van plan is daar heen te gaan, bah.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier een verhaal van een vader bij wie een feestje uit de hand liep: 350 bezoekers. http://www.nrc.nl/nieuws/2012/09/20/verjaardagsfeestje-loopt-uit-de-hand-door-massale-oploop-deze-vader-maakte-het-mee/

  Ook van hem de waarschuwing: verspreid geen uitnodigingen via FB en Twitter.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik las hierover in de krant. Wat een bizar verhaal! Blijkbaar is het zelfs wereldnieuws geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het eigenlijk wel grappig eigenlijk, net als in de film :P Maar ik zou het wel vreselijk vinden als er opeens duizenden pubers naar mijn dorp zouden komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bizar en vooral uit-de-hand-gelopen verhaal. Benieuwd of het echt zo'n oploop wordt als waar de gemeente nu zo bang voor is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kijk eens op tv Noord....Niet normaal meer!!!

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bizar! Terwijl al die jongeren wisten dat er geen feestje was!

  BeantwoordenVerwijderen