Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

woensdag 26 september 2012

Wat er vooraf ging .......

aan die kapotte broekriem.

Ooit, in 1993, kocht ik op Kreta een fijne broekriem voor mezelf. Die riem droeg ik jaar in jaar uit, totdat hij in het voorjaar van 2011 ineens de geest gaf. Na 18 jaar trouwe dienst ging het leer bij de gesp stuk en was de riem niet meer te gebruiken. Ik bestelde bij Ulla Popken een nieuwe riem. Maar die riem, die splitste zichzelf na ongeveer 3/4 jaar op in twee afzonderlijke laagjes! De riem bleek te bestaan uit twee lagen die opeen gelijmd waren. En dat leer ging over de hele lengte van de riem los. een soort schizofrene riem zal ik maar zeggen. Ik heb er een foto van gemaakt, dan kun je zelf zien hoe hij gespleten is. Ik heb er dus niet aan losgetrokken of zo, het ging helemaal vanzelf!


De gespleten riem
Ik dacht dat ik te laat was voor een klacht dus ik bestelde een nieuwe riem, die bewuste riem met het paisleymotief waar ik de afgelopen week over geblogd heb. Tot mijn verwondering ging die nieuwe riem binnen 6 weken kapot.
Wat? Ik heb 18 jaar gedaan met mijn Griekse riem en nu zijn er twee achter elkaar stuk?
Dat werd mij echt veel te grijs en toen ondernam ik actie.
Achteraf gezien had ik waarschijnlijk ook kunnen klagen over de gesplitste riem, maar ik werd me pas bewust van mogelijke garantie nadat ik een blogje geschreven had over garantie bijkopen. Toen bedacht ik mij dat een consument recht heeft op een deugdelijk product en dat ik het er niet bij wilde laten zitten.
Je kunt je misschien voorstellen dat ik enige twijfels heb over de nieuwe riem die ik nu ontvangen heb. Ik hoop natuurlijk dat ik daar weer 18 jaar mee verder kan, maar ik vrees dat dat niet zal gebeuren. Mocht die nieuwe riem op korte termijn gebreken vertonen, dan maak ik er weer werk van!
Maar dan wil ik mijn geld terug, want dan heb ik er geen vertrouwen meer in.
Ik wil mijn Griekse riem terug!

Nog even ter aanvulling: ik heb een degelijke riem nodig in damesmaat 54. Ik vind het heel lastig om een riem te vinden die groot genoeg is!

10 opmerkingen:

 1. Oh, wat 'n herkenbaar stukje, na 26 jaar ging mijn 'dagelijkse' riem stuk en 'k heb nog steeds (nu een half jaar) geen deugdelijke vervanger gevonden, (op eentje van 5 euro na die 't nu 6 weken houdt)
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe ongeveer twee jaar met een riem, daarna is of de kleur eraf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan het beste een riem kopen die uit 1 stuk leer bestaat. Dat is nog best moeilijk, want de meeste riemen bestaan tegenwoordig uit twee op elkaar geplakte stukken. Die stukken laten altijd los. Of het nu is na 6 weken of na een jaar. Ik heb de mijne gevonden bij de Zara op de mannenafdeling (mannenriemen zijn vaak veel duurzamer dan vrouwenriemen).
  M

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb echt nog nooit een kapotte riem gehad, terwijl ik volgens mij echt niet speciaal dure exemplaren koop. Hoe duur ze zijn weet ik niet eens, want de laatste keer dat ik er eentje heb gekocht, was volgens mij al zeker meer dan 8 jaar geleden. Maar ik zou er sowieso echt hooguit €20 aan uitgeven, en dan moest het wel een heel fantastische riem zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo je gaat naar Spanje komende winter, dat is geen Kreta, maar daar is leer meer betaalbaar dan in NL. Heb je al een verlanglijst voor Spanje, zoals tas, leren jas, leren riem, leren schoenen?
  Spanje is daarmee duurder dan Turkije, maar voordeliger dan Nl.
  Koffie in Spanje s heerlijk en voordelig, voor 1,20 -1,50 drink je een heerlijke kop in jouw favoriete plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een fijne leren riem gevonden op de markt. Het is al even geleden, maar wie weet dat ze daar nog steeds goede exemplaren verkopen. Prijstechnisch ook nog eens aantrekkelijk!

  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En kijk inderdaad op de markt eens bij de mannenriemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo heb ik ook een riem op Kreta gekocht, in 2008, en hij "doet" het nog uitstekend!! Lekker straks op vakantie ff kijken of ze daar wat leuks voor je hebben!

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik kocht een riem met opgestikt kant voor ongeveer 4 euro bij de zeeman en na een jaar ziet hij er nog heel goed uit, je kan soms geluk hebben met een koopje en soms pech

  BeantwoordenVerwijderen
 10. maat 54 is ook lastig waar het om riemen gaat. bij miss etam in de uitverkoop heb ik er een gevonden voor 5 euro, degelijk leer nog wel! ;-)
  maar ik zou de griekse riem laten repareren bij een schoenmaker, die kan de gesp er opnieuw aanzetten. en de gespleten riem, daar zou ik wat alleslijm of schoenreparatielijm tussen (laten) doen. tja......ik draag hier (met trots) de bijnaam "krent".

  BeantwoordenVerwijderen