Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 24 november 2012

Salaris is weer binnen

Gisteren heb ik al weer salaris ontvangen. Wat is het toch geweldig om er gewoon van uit te kunnen gaan dat het geld binnenkomt! Geen enkele twijfel mogelijk, uiterlijk op de 25e dag van de maand krijg ik mijn salaris. Als de 25e in een weekend valt, dan wat eerder, maar nooit niet, ik kan er zeker op rekenen. Er zijn heel veel mensen op deze wereld die niet zo zeker zijn van betaling. In Griekenland is het nog maar de vraag of je geld krijgt na een maand hard werken, maar ook in andere landen of misschien in sommige bedrijfstakken in Nederland kun je niet altijd op prompte betaling rekenen.

Mijn inkomen is beneden modaal, maar ik vind het heel fijn, dat geld. Ik ben altijd heel blij als ik al weer nieuw salaris op mijn bankrekening zie staan!

4 opmerkingen:

 1. Ik was verbaasd dat de maand al weer om was en dat er weer al geld binnenkwam. Normaal is het passen en meten, maar nu had ik nog echt over. Zelfs na extra sparen. Heel fijn zo aan het eind van het jaar.
  Maar het voelt nog steeds wel als geluk dat ik weet dat ik elke maand gewoon mn rekeningen kan betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bij ons is het niet anders, ik moet heel erg tellen met het laatste geld achter in de maand.
   maar ik ben tevreden want ik heb een warm bed en goed te eten. maar ik spaar maar heel weinig.

   Verwijderen
 2. het vorige bedrijf waar mijn man werkte was regelmatig 1-2 of zelfs 3 weken te laat met de slarisbetaling, echt vervelend hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waardeloos.
   Hadden ze zo'n slechte boekhouder of ging het financieel slecht met het bedrijf?

   Verwijderen