vrijdag 2 november 2012

Staten Island na Sandy

Het lijkt er op dat veel mensen op Staten Island alles kwijt zijn nadat de Storm Sandy overtrok en dat ze nu helemaal niets meer hebben. Ik zie volkomen verslagen mensen die helemaal berooid zijn en niet weten wat ze nu moeten doen.
Ik snap het niet helemaal. Als je in Nederland stormschade hebt en je bent verzekerd, en iedereen, echt iedereen is verzekerd, dan wordt de schade door de verzekering vergoed en eventueel wordt je hele huis herbouwd. Ik betaal 25 euro per maand voor huis, inboedel en aansprakelijkheid.
Hebben mensen daar in de VS geen verzekering of zo? Doen verzekeringsmaatschappijen in de VS niet aan stormschade? Het is toch geen Haïti of zo? Ik weet dat ik per dag ongeveer 80 pageviews uit de VS heb. Lezers in de VS, vertel mij hoe het verzekeringsstelsel werkt. Mag ook in het Engels, ik ben gewoon heel benieuwd naar de situatie.

5 opmerkingen:

  1. Je zou die documentaire over de gezondheidszorg van het voor Obama tijdperk in de VS eens moeten bekijken.
    Die mensen die verzekerd waren, kregen zelden iets uitgekeerd. De werkenden bij de verzekeraars ontvingen dikke bonussen, naarmate er meer niets werd uitgekeerd.
    Aan het einde van de documentaire gingen ze met bootjes naar Cuba, omdat daar de geneesmiddelen spotgoedkoop was en ze daar voldoende konden kopen.
    Mensen raakten huis en haard kwijt door wel verzekerd, maar geen uitkering.
    Die man heeft meer goede documentaires gemaakt.

    Ik kan me voorstellen dat het ook zo is met de stormverzekering. Zal wel een uitzondering voor zijn.

    In NL komen ook veel verkeerde verzekeringen voor.
    Herinner me eens artikel in de Vereniging Eigen huis tijdschrift, dat een bedrijf had een half jaa voordat bij zijn buurman brand uitbrak door een taxateur van de verzekeraar zijn bedrijf laten taxeren. Goed verzekerd dus?
    Nou nee, hij woonde dik een jaar in een caravan op het uitgebrande terrein. Een advocaat van de VEH moest er aan te pas komen voor de uitkering.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wellicht goed om je verzekeringspapieren nog eens na te kijken, rampen zijn niet te verzekeren.Als er een megaramp gebeurt zoals in NY ben je volgens mij ook in NL het haasje....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb begrepen dat je in de VS als je vlakbij de kust woont, gewoon je huis NIET kunt verzekeren tegen overstromingen. We liepen bij Boston langs de kust en de huizen stonden ook gewoon op zo'n 50 meter van het strand. Zonder dijk, zonder duinen... De onderste verdieping van het huis waren vaak wel palen of de garage (dus als er een storm aankomt, kun je die verdieping wel gewoon onder laten lopen - liefst je auto wat verderop parkeren eerst). Ik kan me voorstellen dat een verzekeraar zo'n huis een verloren zaak vindt om te verzekeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog los van of ze verzekerd zijn: ik zou ook wel even radeloos rondlopen als mijn huis zo getroffen werd. Er zijn ook dingen die niet te vervangen zijn en tijd en moeite die je erin hebt gestoken. Wat moet je op dat moment, als het allemaal nog heel vers is?

    Daarnaast ben je met natuurrampen in NL inderdaad ook het haasje, dat is een geval van overmacht, volgens de verzekeraar en dan is het niet zomaar zeker dat je alles krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In Nederland is overstroming ook niet gedekt. Groet Riet

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.