Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

woensdag 26 december 2012

Daar gaan we dan, op weg naar de zon!

Vandaag gaan we een weekje naar de zon! Daar is het iedere dag ongeveer 22 graden en 's avonds ongeveer 18 graden. Natuurlijk blijf ik een beetje zuinig, dus we gaan deels met het OV naar het vliegveld en deels met het autootje van vriend van jongste dochter en niet met de taxi. We nemen eten mee voor onderweg, Transavia verstrekt geen maaltijden en ik denk dat de hapjes die onderweg gekocht kunnen worden al snel een stuk minder gezond zijn dan de broodjes en het fruit dat ik zelf meeneem. Ook neem ik waarschijnlijk nog water mee in het vliegtuig. We nemen lege waterflesjes mee en vullen die na de controle bij vertrek na de tussenstop op Schiphol. Dan hoeven we in het vliegtuig geen water te kopen.
Zee en strandjes op Gran Canaria. Heel in de verte, een stuk na de 2e pier, is onze bungalow.
Op Gran Canaria gaan we een aantal keren zelf eten maken. Uiteraard gaan we ook uit eten natuurlijk. Maar ook daar kun je goedkopere keuzes maken. Het eten aan de boulevard is meestal veel duurder dan op plekken die wat meer achteraf gelegen zijn. Word je daar dan niet sneller ziek van? Nee dat denk ik niet. Ik denk dat je ook langs de boulevard een kleine kans loopt eten uit vieze, onhygiënische keukens te krijgen, net als in Nederland overigens.
Houden we echt de hand op de knip? Nee dat nou weer niet, we gaan gewoon leuke dingen doen!

Grappig: vorige keer in 2006/2007 waren veel palmen rodn de stam opgesierd met kerstverlichting. Komisch gezicht, zo'n palm met verlichting alsof het een kerstboom is.

Overigens heb ik voor jullie de komende week iedere dag een blogje (soms wel 2, ik kon het niet laten) klaargezet. Dus je hoeft mijn berichten niet te missen.

21 opmerkingen:

 1. Ik wens jullie heel veel plezier en geniet ervan.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne vakantie. Flesjes bijvullen met water zal je alleen niet lukken. Vluchten binnen EU worden twee keer gecontroleerd. Na paspoort controle en bij het instappen in het vliegtuig. Wc is daar niet meer aanwezig om nog even snel te vullen. Zelf over de hoeveelheden vallen ze. Flesjes van 0,5 liter mogen ingeseald niet eens mee. 0,33 cl mag wel.

  Stomme regels allemaal. Maar ga er van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat meen je niet! Het was een tip van mijn collega die 2x per jaar naar Kreta vliegt. Ze is er nu ook en vliegt altijd vanaf Schiphol. Zijn de regels dan recent weer aangescherpt?

   Verwijderen
  2. Hangt van de vervoerder af. Klm doet het wel, Norwegian niet. Transavia volgens mij ook niet.

   Heel fijne vakantie. Van de boulevard af kan juist ook een heel stuk duurder zijn, omdat daar de echt goede restaurants zitten. Goedkoop eten doe je op de boulevard.

   Transavia heeft ook wel gezonde keuzes, maar duur! en klein.

   Verwijderen
 3. Je kan het iig proberen. Toen ik laatst in Barcelona was werd er niet bij de gate gecontroleerd, wel toen ik naar Canada ging.
  M.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier met je dochters en vrienden! geniet er van!
  Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Enjoy. Ik acht de kans dat je bij de gate gecontroleerd wordt echter vrij groot. Daar wordt jullie water gewoon weggegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne vakantie, genieten!
  Wat lief dat je ons zo goed acherlaat

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van de zomer met Transavia naar Tenerife gevlogen. Geen controle bij de gate gehad. Moet dus geen probleem zijn.Zou je eens willen laten weten in welke plaats je zit of de naam van het park. Wij willen ook graag met de kinderen (8 en 10)maar wil wel op een rustige locatie zitten (niet in de buurt van disco's) maar ook weer niet te rustig (70+). Kinderen moeten wel gewoon in het zwembad kunnen ravotten etc. En jullie zitten zo te zien ook nog dicht bij het strand. Veel plezier de canarische eilanden zijn fantastisch!
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel plezier op Gran Canaria, al weer een aantal jaar gelden dat we daar waren.
  gr. Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn twee weken geleden een weekje zon wezen pakken. Dit jaar voor het eerst gedaan, maar zeker voor herhaling vatbaar. Wij zijn naar Tenerife geweest. Costa Adeje. Daar hadden we een appartement in het Isabel Family Aparthotel met geheel eigen verzorging geboekt. Is zeer goed bevallen en aan te raden. Goede schoonmaak, vriendelijk personeel. Een net appartement met slaapkamer en 'woonkamer/keuken' waar ook nog twee slaapbanken stonden. Het keukentje was vrij compleet ingericht, servies, glaswerk, pannen, bestek. Zelf wel een goed mes, kaasschaaf en kurkentrekker meegenomen. En ter plekke een klein waterkokertje gekocht, omdat de kookplaten niet echt duidelijk werkten en we ze verder toch niet gebruikt hebben.

  Greetz,
  Jacqueline.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel veel plezier op Gran Canaria.
  Geniet ervan. Na zo'n turbulente tijd kun je wat ontspanning vast wel gebruiken!

  Geniet ook vooral van de zon. Die zien we hier zo weinig en al bijna niet in dit deel van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In oktober met Transavia gevlogen en na de douane de waterflesjes gevuld, geen enkel probleem,niet in Nederland en ook niet op Madeira, de taxfreewinkels zijn toch ook na de douane. Waterflesje in vliegtuig kost 2,50. Koffie is niet te drinken slecht opgelost dus vieze klonten, absurde prijzen. als ze wat normalere prijzen zouden hanteren zou de omzet omhoogschieten

  BeantwoordenVerwijderen