Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zaterdag 22 december 2012

dure kerstgroenten

Spruitjes van Jamie Oliver - met dank aan de AH website
Ik kan het niet laten om nog even te zeuren over de peperdure kerstgroenten die AH verkoopt. Ze verkopen bijvoorbeeld Jamie Oliver spruitjes. 300 gram voor €3,49!
Wat krijg je er voor?
klaargemaakte spruitjes in plakjes,
een halve citroen
een klontje kruidenboter (met rode peper, rozemarijn en knoflook)

Er zit een recept bij en je hoeft de spruitjes alleen nog maar in de pan te doen.
In de Allerhande vindt je het recept voor de spruitjes. Ik heb ze gisteren klaargemaakt, ik moet zeggen, ze waren heerlijk!
Het recept staat ook in de Allerhande van deze maand. Het heet Jamies supersnelle spruitjes, maar je bent wel even bezig als je de spruiten zelf klaarmaakt en in plakjes snijdt.
Ik kocht 500 gr spruitjes voor 51 cent (aanbieding en afgeprijsd). Ik gebruikte uit de voorraad: olijfolie, gedroogde rozemarijn, knoflook en een schep sambal en een citroen.

8 opmerkingen:

 1. Eerlijk gezegd vindt ik al die kant en klaar dingen het hele jaar door geld klopperij , temeer daar je het als je het zelf klaar maakt vers hebt en veel voordeliger. Maar ja er zijn nu eenmaal altijd mensen die het kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt er op dat mensen zelf niet meer in staat zijn zelf nog iets te snijden.
  Laatst bij de ah in de aanbieding een ragoutpakket om "zelf" ragout te maken met voorgesneden champignons enzo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan de spruitjes ook halveren en dan 4 minuten koken voor het wokken of roerbakken. We eten roergebakkenspruitjes met gember, ketjap en een gebakken halfpepertje vaak bij rijst of we doen er noedels door

   Verwijderen
 3. Ik denk niet dat mensen niet meer in staat zijn om zelf te snijden. Het is erg gewoon voor mensen die er geen zin in hebben iets zelf te doen. Overigens lag er bij onze Appie nog veel afgeprijst spul in de bakken. Ik heb de soep geproefd in de winkel, maar die vond ik maar zo zo
  Kirsten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Snijden is niet erg moeilijk. Je kan het op youtube leren. Ik heb het mezelf aangeleerd, maar later veel bijgeleerd van mijn horecazoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha... Tja...dat zijn de gevolgen van geen tijd nemen om iets te maken of te doen. Alles moet snel. Mijn broek zakt er vanaf. Mesen wordt wakker en denk ZELF na. het wordt ons tussen de oren geslagen....
  Laatst zei een buurvrouw bij de winkel...koop jij ongesneden groente....terwijl ze daarvoor zat te klagen over dat alles zo duur was.....deuh

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snijdt bijna alles zelf. Een enkele keer koop ik geschrapte wortelen als mijn handen erg zeer doen. Ik vind het een rustgevende bezigheid als ik zelf alles klaar maak. Soms heb ik geen tijd maar dan maak ik gebruik van een maaltijdpakket waarbij je zelf de groenten nog moet toevoegen zoals wraps/taco/burritos. Ik vind de voorgesneden groenten gewoon te duur en niet vers.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze trend zie je al jaren, daarom heb ik een tijdje geleden al een voorraadje rodekool klaargemaakt en ingevroren, lekker met specerijen, appeltjes en een restje rode wijn. Dat is lekker met een biologisch ree biefstukje (van een hertje dat in oktober geslacht is en waar letterlijk alles van gebruikt wordt) en d'r gaat gegrilde pompoen parten bij die met een scheutje olijfolie, wat vers gemalen peper en zout en wat knoflook de oven in gaan. Op een andere plaat gaan (zelfgemaakte uiteraard!)puree rozetten wat later de oven in zodat het gelijktijdig klaar is. De pompoenen zijn eind september al gekocht. De stoofpeertjes en cranberry compôte zijn ook al lang gemaakt en komen van ons voorraadrek.
  Mensen weten niet meer hoe leuk en rustgevend het is om zelf je voedsel te bereiden, bovendien weet je dan wat je eet. Bovendien geniet je ook van alle geuren die vrijkomen met snijden en bereiden..........en dan heb ik het idd. nog niet eens over alle kosten en afvalmateriaal die dat voorgesneden, half bereidde, voorverpakte voer met zich meebrengt. Fijne "warme" smakelijke feestdagen gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen