Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 28 januari 2013

Heerlijk dat de sneeuw bijna helemaal weg is!

Na nog geen week had ik schoon genoeg van die sneeuw. Mijn straat was tot vanmiddag nog één grote sneeuwsmurrie waar niet te fietsen was. Ja, voor waaghalzen misschien, die niet bang zijn om te vallen. Maar ik durf dat niet, ik ben al 2x eerder met de fiets gevallen, jaren geleden al, en hield van de valpartij gekneusde ribben over. Dat is heel onplezierig, het liefst zit je stil in een hoekje zonder te ademen. Alleen dan voel je geen pijn. Zodra je ademt, hoest, lacht of op gaat staan, dan voel je die ribben. Pijnlijk! Ook naar bed gaan, omdraaien en weer opstaan wordt een pijnlijke activiteit.
Na verloop van tijd voel je heel langzaam, tergend langzaam, bij elke beweging iets minder pijn en na een maand ongeveer is het weer goed.
Sneeuw is mooi om naar te zien, het levert prachtige plaatjes op, maar om er doorheen te moeten ploeteren, dat valt niet altijd mee!
Ik heb nu 1 week het uitzicht gehad op een besneeuwde achtertuin. Wat mij betreft is het genoeg geweest.

13 opmerkingen:

 1. Ik vond het ook genoeg, fijn dat ik vandaag gewoon weer normaal de weg op kan.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij vroegen ons af,hoeveel al of niet ernstige valpartijen er waren in niet gestrooide straatjes. En hoe zich dat verhield tot de kosten van wel strooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier is door opvriezing de hele buurt een grote ijsbaan. Je kunt hier nu niet lopen zonder spikes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk, was er ook helemaal klaar mee, die sneeuw! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, sneeuw op wintersport is heerlijk. Maar hier in NL hoeft het voor mij niet zo! Weer fatsoenlijk hardlopen en fietsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier heeft het bij elkaar een week of 2 gelegen, maar dat was mij ook lang genoeg. Ik houd niet van de kou en de viezigheid en het is ook totaal niet praktisch als de waterbakjes van je dieren steeds bevriezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou als je de voorspelling voor het weer leest (vooral de engelse) dan is de winter nog lang niet voorbij en staat ons over 2 weken nog wel wat te wachten. We gaan het zien, ik ben benieuwd (en een echte liefhebber van winter!)
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier heeft de sneeuw zo'n 2 weken gelegen, en ik heb er echt genoeg van! Nu is het hier een grote watervlakte voor ons huis ( daar is een plantsoentje met bomen) ! Goed voor de vogels, want die zitter er in te badderen:-).Het voetpad voor ons huis is jammergenoeg nog een ijsbaan, want wij zijn de enigen die ons stoepje geveegd hebben...Hopelijk dooit het snel weg!De winter schijnt wel weer terug te komen, brrrr! IK WIL LENTE!!
  Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook hier is nu alle sneeuw weg maar de fietspaden zijn verraderlijk glad. Heb er op weg naar school een heleboel onderuit zien gaan. Hopelijk is de vorst na vandaag uit de grond. Maar idd als de voorspellingen uitkomen.... Vorst geen probleem maar de sneeuw mag wegblijven van mij.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben het binnenzitten helemaal beu. Kom al ruim 14 dagen niet buiten behalve met manlief aan zijn arm. Daar word je toch depri van. Ook ik verlang naar de zon en warmte. En toch kan het nog lang duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja het is soms moeilijk op straat. Ik heb van die anwb- laarzen met uitklapbare spikes. Daar red ik het mee evt nog een bergwandelstok mee. Met de hond lopen is af en toe wel moeilijk. Er zijn 3 teefjes loops in de buurt. Meneer de reu kan dus niet los. Maar niet luisteren en trekken af en toe. En dat op die gladde straat.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hou ook niet zo van de sneeuw. ik zou het zelfs niet erg vinden om de kerst in een zomers klimaat te moeten doorbrengen. Maar we wonen nu eenmaal in Nederland en hebben het klimaat er maar voor lief bij te nemen. Ben ook eens onderuit gegaan op de fiets toen ik naar school fietste. Midden op de weg "BATS!" daar ging ik, terwijl er ook nog een bus kwam aangereden. Met de gladheid heeft die nog net op tijd op zijn remmen gestaan.

  succes allen! Groetjes uit het nog wittere finland

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben ook blij dat we weer gewoon kunnen fietsen en lopen! Was dr alweer mooi zat van. Mn kids ook trouwens...die wilden niet eens meer buiten spelen in de sneeuw. Maarja, de winter is nog niet voorbij, dus we wachten af wat het gaat worden...

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen