Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 27 januari 2013

SLEUTELS!

Laat mij vandaag niet alleen met een setje sleutels, want dat gaat niet goed!
Vanochtend bij het zwembad liet ik mijn fietssleutels in mijn fiets zitten. Toen ik me weer aankleedde kwam ik tot de conclusie dat ik geen fietssleutels (van gewone slot + extra slot) bij me had. Verloren? Of fiets helemaal niet op slot gedaan? Dat laatste dus. Toen ik weer bij mijn fiets kwam, bleek dat de fietssleutels in mijn fiets zaten. Dat had heel anders kunnen aflopen, iemand had mijn fiets zo mee kunnen nemen!

Eenmaal thuis was ik mijn huissleutels kwijt. Ze zaten niet in de voordeur, maar misschien waren ze er door een voorbijganger uitgehaald om op een later tijdstip met mijn sleutels het huis in te sluipen? Ik was van het fietsen behoorlijk nat geworden en had mijn broek en mijn sokken meteen in de was gedaan. Mogelijk zat de sleutelbos in mijn broekzak en heb ik hem meegewassen?
Daarnet heb ik de was opgehangen en mijn sleutelbos teruggevonden in de wasmachine.
Pfff, sleutels en ik: geen goede combinatie vandaag!
Ik ben wel een bofkont, want ik heb mijn fiets nog en mijn sleutels zaten niet in de voordeur, maar zijn helemaal schoongewassen.
't kon minder, zeggen ze hier in het noorden ;-)

13 opmerkingen:

 1. Door de kou doet het hoofd het soms minder! Maar gelukkig alles in orde!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag dan maar in bed kruipen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, vandaag maar niet teveel in handen nemen. Ik denk dat iedereen wel eens zo'n dagje heeft. Tenminste voor mij erg herkenbaar, al moet ik bekennen dat ik van nature nogal een warhoofd ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien heeft een aardig iemand je fiets opslot gezet en de sleutels in de tas gedaan? Doe ik ook wel eens bij ons zwembad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pas vooral op,dat je de buitendeur niet dichttrekt,zonder de sleutel bij je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heb je wel heel veel geluk gehad, mijn dochter van 12jaar deed hetzelfde bij het zwembad, fiets nog maar 1jaar oud, mooi weg toen ze terugkwam, dieven slaan daar hun slag. Een mens mag ook wel eens geluk hebben'
  Groetjes van Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoe kon je in huis komen zonder sleutels dan, of was je ook vergeten heb je gewoon de deur open laten staan? of verzin je gewoon iets voor een nieuw blog ook leuk natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had de sleutels nog wel toen ik thuiskwam. Ik heb de fiets in de schuur gezet en ben het huis binnengegaan. Eenmaal in huis aangekomen was ik ze kwijt. Ik kon ze in de voordeur hebben laten zitten. Uiteindelijk bleek dat ik ze in mijn broekzak had laten zitten en ze meegewassen waren.

   Verwijderen
  2. @Anoniem: ik schreef: "eenmaal thuis was ik mijn huissleutels kwijt." Als ik vóór mijn deur in mijn voortuin sta, dan ben ik nog niet thuis. Ik ben pas thuis als ik binnen ben. Dus het was zeker dat ik de sleutels nog had toen ik in mijn voortuin stond. Die sleutels was ik kort daarna kwijtgeraakt, misschien doordat ik ze in de voordeur had laten zitten? Dat was mijn zorg, want dan konden de sleutels gestolen zijn. Mijn dochter is kort na mij vertrokken. Mocht ik de voordeur open hebben laten staan, wat ik mij overigens niet voor kan stellen, dan had zij de deur dichtgetrokken.

   Verwijderen
 8. haha zo ben ik ooit - toen ik nog in Amsterdam woonde - op de fiets naar het Centraal Station gegaan en van daaar uit met de trein naar Rotterdam, naar een concert van Miles Davis. Ik had mijn fietssleutel - met huissleutels eraan en mijn naam en adres op het labeltje - in de fiets laten zitten. Echt te suf.
  En toen ik terug kwam van het concert zaten de sleutel er gewoon nog in...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oei, oei! heb je wel iemand waarbij je reservesleutels hebt liggen? daar kan je echt niet op bezuinigen hoor! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn dochter en "schoonzoons", allemaal wonend in Groningen, hebben een sleutel.
  Gisteren was de vriend van oudste, één van de "schoonzoons" dus, gewoon bij mij thuis. Die had open kunnen doen, mocht ik mijn sleutels onderweg kwijtgeraakt zijn. Als ik naar mijn werk ben, heb ik in mijn werktas een reservesleutel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hylarisch verhaal,zo ken ik ze ook.
  wij waren de motors aan het uitlaten,liepen door n leuk dorpje,ijsje gekocht en weer naar huis.bij de motors aangekomen had m,n man z,n huissleutels niet meer,gelukkig wel z,n motorsleutel.
  de route weer gelopen,vragen bij de ijstent, nergens dus.
  1 week later pakt m,n man z,n leren pak en wat voelt hij daar??z,n sleutels die in de voering van z,n jas zaten.toen had hij dus reserve sleutels,haha

  nog n grappig verhaal,het was hoogzomer en mooi weer,we waren n paar dagen weg,op de laatste dag zeiden we tegen elkaar nog n dagje of gaan we naar huis?naar huis dus.
  daar aangekomen in de avond kwam onze zoon van het terras met n roodverbrande kop,op blote voeten en een slecht zittende jeans aan.huh wat is dit?
  hij was heel blij dat wij er waren en vertelde dat hij s,morgens heel vroeg in z,n eigen huis naar de wc moest.hij slaapdronken plassen en hij loopt zo de deur uit.hij naar de bovenbuuf die vroeg te werk moest en dus vroeg wakker was.daar een broek van haar geleend en hij mocht nog n paar uur slapen op haar bank.toen lopend ong 20 min.naar z,n broer die een sleutel van ons had.broer was er niet wat nu?
  hij is 3 x naar broers huis gegaan en nog was hij niet thuis en durfde zoon niet meer zo over straat dus is bij ons op t terras gaan zitten.we wonen allemaal in n straal van 2 km dus hij had flink gelopen.de hele dag heeft hij daar gezeten zonder eten en drinken,hij was zeer blij toen we thuiskwamen en hem zijn huissleutel konde geven.hij zag er niet uit met z,n roodverbrande kop en broek die hem maten te klein was.
  heeft hij er van geleerd? nee nog steeds heeft hij geen reservesleutel verstopt dus t kan nog n keer gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen