Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 22 januari 2013

Hoera! Ik mag hypotheek aflossen!!!

Het is nu helemaal officieel. Na een bevestigingsmailtje, heb ik twee brieven ontvangen, voor beide leningdelen één. Netjes, de aflosdatum is maandag 28 januari. Bij de vorige aflossing heb ik geen mail en geen brieven ontvangen. De keer dáárvoor kwamen de brieven nadat het geld geïncasseerd was.
Nu afwachten of ze het geld inderdaad van mijn rekening halen. Bij Opnieuw Beginnen lukt dat niet altijd. Zij is klant bij dezelfde bank

8 opmerkingen:

  1. Nou, ze leren het nog wel haha! Heb je het iig zwart op wit staan deze keer!

    Groetjes Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, de vlag uit dan maar! Als Opnieuw Beginnen ook erin slaagt steken we 2 vlaggen uit, haha. Overmorgen lossen wij in een keer 11.000 af. Van het spaargeld en van de 13e maand die voor ons altijd (om voor mij duistere redenen) in januari uitbetaald wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jottum, wat is dat toch weer aardig van de bank, zeg;);)

    Je gaat echt lekker, he! Hier geen plannen om af te lossen de komende jaren. Dat komt wel als ons kind het huis uit is (als alles goed gaat:)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze willen hun geld terug :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd hoor! Wij moeten nog beginnen met ons eerste huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Toch aardig van de bank! Lief ;-)
    Mariska

    BeantwoordenVerwijderen