donderdag 14 februari 2013

Gevolgen van de aardschokken

Die aardbevingen in Groningen blijven maar door gaan, in 2013 waren er al minstens 23. Soms zijn er wel 2 of 3 op een dag en allemaal vlak in de buurt van de stad Groningen. Gisteren hoorde ik van een collega die in Harkstede woont, dat er nogal wat schade aan zijn huis is ontstaan door de aardschokken. Scheuren in de muren, kozijnen die kieren, een vensterbank die in tweeën gebroken is en ga zo maar door. Er is inmiddels zo veel schade, dat het zorgelijk wordt. Is het huis ooit wel verkoopbaar? Hij woont er al zo'n 25 jaar en heeft het huis ooit in goed vertrouwen gekocht. Dat de bodem zou dalen, was wel bekend, maar aardbevingen? Nou nee, daar had hij toen geen rekening mee gehouden. Harkstede is nog geen 10 kilometer van mijn huis vandaan. Loopt mijn huis ook gevaar? Ik heb nog geen schade kunnen ontdekken, maar betekent dat ook dat er geen schade is?

7 opmerkingen:

  1. Aardbevingen zijn er al in 1986 dus dat moest bekend zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bekend bij wie? En was het toen al bekend dat alleen in de eerste helft van februari 2013 12 aardbevingen zouden zijn? En wat doe je dan als je dat weet? Een woonboot zoeken?

      Verwijderen
    2. Iedereen die zich daarin verdiept,maar 12 valt best mee na de honderden die eral geweest zijn en de NAM heeft zeer royale vergoedingen mocht er schade optreden aan uw woning.

      Verwijderen
  2. Het lijkt me zo erg,als je huis steeds verder beschadigt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kijk ook eens op http://www.groninger-bodem-beweging.nl Er staat van alles op deze site over deze zaak. Ik weet dat de NAM een lastige tegenstander is.

      Verwijderen
  3. Het lijkt me heel erg en angstig als je dit overkomt. En ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt, 10 kilometer is niet zo ver. En nu wordt er steeds over de zichtbare schade gesproken maar niet over de onzichtbare. Is het iets om samen met anderen een collectief te vormen om alles in de gaten te houden, samen op te treden en eventueel gezamenlijk al een soort inspectie (ook van fundering) te laten uitvoeren? Met de kosten voor de NAM uiteraard? Op die manier heb je in elk geval de situatie van nu vastgelegd (al dan niet schade) en kan er als er meer bevingen optreden voortschrijdende schade worden vastgelegd.Veel sterkte in elk geval met deze nare situatie.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.