Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 3 februari 2013

Maanduitgaven januari €12.537,31

Dat lijkt véél erger dan het is, want daar zit de aflossing van de hypotheek bij in!
Hier mijn lijstje:
JANUARI  2013  
HUISHOUDEN/SCHOONMAAK  
vloerdoek 1,49
vuilniszakken 1,29
toiletverfrisser 0,82
BOODSCHAPPEN  
week 1 36,57
week 2 38,18
week 3 41,20
week 4 34,99
week 5 30,35
VERZORGING  
handcrème 1,69
10 haarelastieken 1,99
pedicure (wordt deels vergoed) 26,50
UITSTAPJES   
DIVERS  
taille elastiek 0,62
aflossing hypotheek 12.300,00
HUIS  
fleeceplaid 4,39
dessertlepeltjes 0,79
CADEAUS  
koelkastmagneetje 0,49
bijdrage aan afscheidscadeau 5,00
hyacinten 2,50
VERVOER  
PLANTEN tuin en huis  
mini narcissen 1,95
nog meer mininarcussen 2,50
KLEDING  
3 panty's  4,00

Ik heb in januari vrij veel boodschappen gekocht, in totaal voor €181,29. Januari was een lange maand en er waren 3 hamsterweken, tja dan wil het wel. Mijn voorraadkast puilt uit, dus dat gaat voorlopig prima. Het is ook een fijn idee voor als er weer sneeuw gaat vallen.
Afgezien van de hypotheek en de boodschappen gaf ik in januari €56,02 uit. Overigens ontvang ik van die pedicurebehandeling ongeveer 20 euro van de zorgverzekeraar terug en blijft er dus aan maanduitgaven nog maar 36 euro over. Als je het op die manier bekijkt, dan was het een prima maandje, al zeg ik het zelf!

12 opmerkingen:

 1. Ik ben wel een béétje jaloers op je. Zulke mooie bedragen krijg ik nooit voor elkaar. En ach, dat geeft dus ook weer inspiratie! Want als één persoon het kan, zou een ander het eigenlijk ook moeten kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, inderdaad! Knap hoor!! :)

  Wij geven ook ongeveer 40 euro per week aan boodschappen uit en krijgen dan altijd rare blikken als ik dat aan iemand vertel. Fijn om te zien dat ik niet de enige ben bij wie dat lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ook wij zitten op de 30-40 euro, durf het aan niemand te vertellen, worden we voor gek verklaard en ik maar lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap hoor! En lekker een grote aflossing gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Zuinigaan mag ik wat vragen? in het bedrag voor boodschappen koop jij daar ook koekjes en chips of een toastje op zaterdagavond van.
  Want vuilniszakken koop ik bij mij bij de wekelijkse boodschappen in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is idd erg weinig. Ik leef ook echt zuinig maar wil daarbij het welzijn van dier en milieu niet uit het oog verliezen en hoewel ik nooit vlees eet, eieren van eigen kippen en zomers regelmatig aardappelen en groente uit m'n klein moestuintje eet ben ik aan de rest van de boodschappen en allerlei personlijk en huishoudelijke verzorgingsprodukten (bij de biologische boerderij en in de biologische winkel)incl. kippenvoer etc haast één keer zoveel geld kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar je 164,80 voor je krantje, zet je die niet bij je uitgaven? Of was je ze ( alweer) vergeten?
   Ik vind dat je het knap doet, ik geef toch wel heel wat meer uit. Maar ik krijg nu nog redelijk pensioen. Het pensioen is wel 4,4 procent gedaald dit jaar door de belastingmaatregelen. Straks nog een half procent. Misschien toch ook maar de broekriem een tandje strakker zetten.

   Verwijderen
  2. @Jannie: het krantenabonnement hoort bij de vaste lasten. Hiervoor kun je het tabblad bovenaan raadplegen.

   Verwijderen
 7. ik vind het alsnog heel erg netjes hoor! en erg knap dat je zo'n grote aflossing hebt kunnen doen. kunnen we allemaal nog wat van leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie cijfers weer deze maand! Ik hou het niet zo allemaal bij, maar heb vaste bedragen voor bijv. de boodschappen en ik red me daar ook prima mee. En die buffer wordt wel weer aangevuld, je betaald ook minder hypotheek straks, dus dat kan weer in het spaarpotje.

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen