Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 13 april 2013

Afrekening energieverbruik oude leverancier binnen

Ik heb de afrekening binnen. Tjonge,tjonge wat een puzzel zeg! Volgens mij maakt Eneco er een sport van om de afrekening zo onduidelijk mogelijk te brengen. Er is een toelichting bij van 8 pagina's. Ik ben niet achterlijk en ik kan goed lezen, maar mij zonk de moed toch wat in de schoenen bij de eerste aanblik. Een ding is duidelijk, ze vinden dat ik nog 112,77 moet betalen en dat is nogal wat. Volgens mij komt dat omdat Eneco uiteindelijk de boete voor contractbreuk die Eneco mij vergoed heeft, nog weer in rekening brengt. 2x 50 euro boete. Leuk is dat! Ze laten het contract lopen van de derde week van april 2012 tot 1 april 2013. Misschien moet ik de boete zelf betalen omdat ik niet een vol jaar een contract had? Ze hebben zelf de contractperiode bepaald. Jullie horen er nog van. Ik moet er eerst nog even op verder studeren.

14 opmerkingen:

 1. Misschien moet je inderdaad bijbetalen vanwege "contractbreuk", maar omdat je nieuwe aanbieder lagere tarieven hanteert en je een overstapbonus krijgt, maakt het dat het dus nog steeds goedkoper is om over te stappen.
  Ik zou inderdaad achter die 50 euro contractbreuk aangaan. Ik heb een keer gehad dat ze me gebeld hadden en dat ik weigerde mee te werken en dat de telefoniste gewoon had aangegeven dat ik wel met hen mee ging. Vervolgens kreeg ik ook meer geld in rekening gebracht....nadat alles weer "geregeld" was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat en slechte service van jouw nieuwe energiemaatschappij, bij mij hebben ze keurig de oude einddatum overgenomen en begin ik aangesloten nieuwjaar.

  Is ook wel puntje van zorg dat tijdig overstappen voor je het weet gaan er 6 weken overheen. Zal nu bij overstap wel duidelijk datum vermelden om zelf zo boetes te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de nieuwe levering keurig op 1 april in laten gaan. Mijn contract bij Eneco liep tot 1 april. Daar gaat het niet om. De aansluiting nu klopt wel. Alleen verbrak ik in april 2012 het contract met Essent. Geen probleem volgens Eneco, zij zouden de boete vergoeden. Die boete heb ik toen inderdaad vergoed gekregen, maar staat nu op de eindafrekening. Ik moet de nu de vergoeding van de boete alsnog betalen!

   Verwijderen
  2. Tja, en nu weten ze van niks bij Eneco en jij heb dat nooit zwart op wit bevestigd gekregen ?

   Verwijderen
 3. Heb je wel je overstapbonus van Eneco gekregen? Die krijg je namelijk pas uitbetaald na 1 jaar klant te zijn geweest. En dat heb je zo te lezen net niet gehaald. Ik ben 10 mei 2012 overgestapt van Greenchoice naar Eneco, en wacht nu nog even met overstappen, heb namelijk geen zin in boetes. Zodra de 1ejaarsafrekening binnen is, ga ik pas opzeggen. Marja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb wel de overstapbonus gekregen. Deze bonus was beloofd per einde contract en is ook inderdaad verrekend.

   Verwijderen
 4. Toen het contract vroeger inging had je zelf aan de bel moeten trekken en de datum opschuiven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik knijp um nu een beetje omdat ik precies dezelfde overstap maak als jij. In mijn contract van Eneco staat heel duidelijk dat mijn contract loopt tot 1 april 2013, dat zou toch bindend moeten zijn? Mijn contract bij Energie..direct heb ik veiligheidshalve op 2 april in laten gaan. Je kunt de opzegboete wellicht door energie..direct laten vergoeden?
  Succes!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal niet Bloem, ben er ook ingetuind, in alle mailtjes van Eneco met de noodkreet; uw contract loopt af enz. Ik mag ook het nodige terugbetalen.

   Zo dom van Eneco, ze denken slim te zijn en nog rijker te worden maar wie wil er nu nog in zee met een bedrijf dat gewoon niet deugt?
   Ik ben al regelmatig overgestapt maar nog nooit zo'n ervaring gehad als nu met Eneco!

   Verwijderen
 6. Wat schreef ik,over de overstap naar Eneco? De adminjstratie daar is beroerd.
  Nooit meer Eneco!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daarom ben ik pas overgestapt toen ik het volle jaar uitgediend had. Ik was al bang voor dit soort grappen. Hierdoor zit ik wel wat langer aan mijn oude energieleverancier vast, maar dat is het me wel waard.Hoef ik geen strijd te leveren over mijn centen.Volgens mij heeft het in dit geval niks met de adminstratie van Eneco te maken, maar gewoon het simpele feit dat je je jaar niet uitgediend hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn zeg, dat overstappen!Pfff.. Ik blijf maar gewoon bij mijn vertrouwde energieleverancier! Geen gedoe, want daar heb ik geen zin in, en betalen moet je overal voor je energie-levering.Sterkte met de uitzoekerij!
  Groet, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, ik wil ook zo graag weg bij eneco, maar huur van hen een geiser en weet zo gauw niet of ik er na een overstap weer een kan huren en evengoed zijn de installatiekosten dan weer voor mij. Dat kan ik er nu even niet bij hebben.

  BeantwoordenVerwijderen