Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 11 april 2013

Lachen om een zakje

Verpakking en zakje met groenten
In de afgelopen week had ik bij AH twee zakjes met instant noedels gekocht. Die kostten samen 1 euro, normaal kosten de zakjes ongeveer 85 cent per stuk. Dus ik dacht dat ik een goede aankoop gedaan had. Ik moest de noedels en de groenten 3 minuten in kokend water laten weken.
Waar is dat zakje groenten dan?
Oh, daar is een postzegel met 12 maiskorrels en ook ongeveer 12 stukjes gedroogde wortel. En dat was het dan!
Op de foto op de verpakking staat iets héél anders. Toegegeven, er staat in een verdekt hoekje serveersuggestie, maar ik had me bij deze noedels toch iets anders voorgesteld. Ik kon er wel om lachen. Het is ook mijn eigen schuld, moet ik maar geen zakjes kopen.
Ik heb de noedels als volgt "gepimpt": ik heb fijngesneden selderijstengel en fijngesneden tomaat (samen + 200 gr) toegevoegd en reepjes gebakken ei. Een beetje ketjap en een beetje chilisaus en toen was de snelle maaltijd klaar!

20 opmerkingen:

 1. Haha! Hiermee zit je (bijna) aan de 200 gram groenten per dag ;-) (dikke knipoog)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In een vorig topic schrijf je als tip geen pakjes en zakjes te gebruiken. Vervolgens koop je zo'n pakje, nog wel eentje van de ergste soort !Pure nep, wat noedels en veel e-nummers ?????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal koop ik geen pakjes en zakjes. In een grijs verleden kocht ik niet anders dan pakjes en zakjes: macaronimix, bamimix, pakjes soep etc. Ik ben niet iemand van starre principes. Soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan!

   Verwijderen
 3. Haha, je had het kunnen weten ...!
  Je kunt je foto naar ‘gebakken lucht’ sturen: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/gebakken_lucht_app
  Groetjes,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is toch ook helemaal niet bedoeld als maaltijd? Ik neem t hooguit als lunch of tussendoor. Best naïef om te verwachten dat zo'n klein potje noodles én enorm veel groente kan bevatten...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is toch helemaal niet lekker, wat je er ook doordoet met een salade ben je dan veel sneller klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het toch wel lekker. Die extra groenten die ik toevoegde warmde ik even door in de koekenpan, de noedels erbij en reepjes ei. De kant en klaar noedels zijn door de kruiden wel heel erg zout en daarom voor mij niet echt geschikt. Voor een keertje kan het best, net zoals ik ook wel eens een haring eet.

   Verwijderen
 6. gewone noedels hebben ook niet lang nodig om te koken en is dus eigenlijk ook heel snel klaar met wat toevoegingen van wat groente en een gebakken ei.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. HA-HA Kun jij tegen deze Kritiek Zuinig Aan?
  Als ik Kritiek krijg heb ik eerst het gevoel van
  ik schrijf niet meer, maar het zakt weer snel bij mij
  Je leert ervan,ik ben wel de laatste die kritiek op je zal hebben want ik kijk eerst wel even naar mij
  zelf.
  Mensen verwachten zoiets niet van jou natuurlijk omdat het altijd zo voortreffelijk gaat.
  Groetjes van Elke Cent Telt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Natuurlijk kan Z. tegen kritiek anders had ze dit onderwerp niet eens genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, anders was ik er toch helemaal niet over begonnen! Ik ben niet perfect en volgens mij is niemand dat. 't zou toch ook wel heel saai worden. Dan kan niemand meer lachen om mijn zakjes avontuur!

   Verwijderen
 9. Hi .Zuinig aan .Ik hou door jou geinspireerd mijn energiestanden bij.Nu woon ik in een enorm tochthuis.
  Energielabel Z of zo.Stoken voor de Eskimo,s.
  Ik zit 10 tot 15 3 hoger per week.Hoe heb jij dat.
  Ik stook maar in èèn ruimte met een gaskachel.
  En jij ? Groet Maamke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een redelijk goed geïsoleerd huis en ik stook alleen in de woonkamer. Én ik ben 4 dagen per week de hele dag van huis en stook dan alleen 's avonds.

   Verwijderen
 10. Bedankt voor dit gratis recept Zuinigaan. Goeie tip voor een snelle maaltijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind die noodles op zn tijd wel lekker hoor...Kook zelf heel af en toe zo'n zak noodles omdat ze erg makkelijk zijn om klaar te maken, maar dan gooi ik er zelf groenten en vlees door. Maar zo op zn tijd smaakt dit wel heur.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik heb een keer kant en klaar maaltijd gekocht omdat ik alleen thuis was die week het was bami met sate,ik kook normaal altij alles vers dus ik had het kunnen weten, ik had er ook een ei bij gebakken en ketjap maar het was gewoon niet lekker,uiteindelijk heb ik het aan de honden gevoerd en heb ik zelf maar een boterham genomen,dit was voor mij eens maar nooit weer.
  noodles vind ik ook niet zo lekker ben eigenlijk meer van de gekookte aardappel,haha

  groet D,N

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het een prachtig verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. gelukkig werd het uiteindelijk toch wat lekkers. volgende keer gewoon de noodles zonder 'groenten' kopen ;-)

  Ik ben zelf trouwens dol op noodles, miehoen en dergelijke. Het is supersnel klaar en ik vind het erg lekker (met gewokte groenten ed).

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik koop noedels en mie ed/ bij de toko, veel goedkoper dan in de supermarkten. Ook koop ik er balen rijst van 10 kilo (ben van oosterse afkomst) als je rijst droog en donker bewaard kan je het heel lang goedhouden. Deze grote hoeveelheden zijn veel goedkopen dan rijst in de supermarkt (zelfs van ES) en veeeeeeeel lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen