Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 11 mei 2013

Een "gratis" krant!

Vanochtend om 20 over acht had ik nog steeds geen krant in huis. Dus ik bel de bezorgservice, mijn klacht is geregistreerd en ik krijg 1 extra krant, dat betekent dat ik een week langer mijn krant ontvang. Ik heb namelijk een zaterdagabonnement. Op zaterdag komt de krant in de bus, verder lees ik het nieuws digitaal. Ik baal, want als ik de papieren krant wil lezen, moet ik er op uit om een krant te kopen!
Maar ........ om half negen valt alsnog de krant in de bus. Dus ik heb een gratis krant! Als je de bezorgservice belt, bel je met een computer. Er is geen manier om aan te geven dat de krant alsnog bezorgd is. Jammer dan voor de Volkskrant, ik kan er niets aan doen.

5 opmerkingen:

 1. Om die bezorgservicecomputer te omzeilen heb 'k ook wel eens gebeld met de redactie, voor die mensen waarschijnlijk heul vervelend maar zulke computergestuurde telefoonprogramma's daar kan 'k weinig mee,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind bezorgservice ook een groot woord in dit geval, want er wordt helemaal normaal gesproken helemaal niet bezorgd. Vroeger was dat anders, dan werd de krant nabezorgd. Meestal koop ik nu zelf maar een krant, want nabezorging bestaat niet meer. Kennelijk was de krant vandaag erg laat. Nabezorgen binnen 5 minuten na de klacht kan niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet jammer voor de krant maar jammer voor de bezorger.
  Die krijgt automatisch een slechte aantekening.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er waren ongetwijfeld meer mensen die belden. De krant was minstens 2 uur te laat! Ik denk iedere keer nog dat er toch een nabezorging is, dus ik bel niet al te laat. Achteraf denk ik: ik had ook 's middags kunnen bellen.

   Verwijderen
 4. De Volkskrant belooft dat de krant maandag t/m vrijdag voor 7:00 uur en op zaterdag voor 7:30 uur in de bus valt. Vooral zaterdag vind ik het zelf geen probleem als het een paar uurtjes later is, maar de bezorger is altijd erg stipt en trouw.
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen