Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 29 juni 2013

Geer en Goor in nieuwe 'Effe geen cent te makken'

Er komt een nieuwe reality serie 'Effe geen cent te makken'. Eerder zat René Froger met vrouw en kinderen met weinig geld in een huisje. Ik heb een aantal afleveringen gezien. Vooral de aandacht die de Voedselbank kreeg vond ik zeker OK.
 Deze keer gaan Gerard Joling en Gordon proberen rond te komen van 600 euro per maand. Te weinig om van te leven dus. Daarom gaan die twee werken in een verzorgingshuis. Het idee is enerzijds om de aandacht te vestigen op de ontwikkelingen in de zorg en anderzijds laten zien hoe het is om van weinig geld rond te moeten komen. De uitzendingen zijn vanaf 3 oktober op RTL.
Waar ik bang voor ben, is dat ze de situatie van anderen misbruiken om er amusement van te maken.
De beide mannen overschrijden bij mij al heel snel de irritatiegrens, het is niet mijn soort humor, maar ik ga zeker een aflevering bekijken.

17 opmerkingen:

 1. Arme bejaarden... Ik denk dat ik maar oversla, het is ook niet mijn soort humor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geer kan heel integer zijn, hij support diverse goede doelen en heeft voor dat werk zijn lintje gekregen. Maar over dat werk hoor je betrekkelijk weinig in de media. De combinatie me Goor vind ik met dit onderwerp niet zo. Maar mischien trek je er wel een groter publiek mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De aandacht voor het onderwerp is prima, ik hoop inderdaad dat het niet 'te leuk' gebracht wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap je angst, maar ik denk dat het juist de bedoeling is dat beide heren hier zo van schrikken en dat dit het bedoelde signaal is. Als zelfs mensen die overal lak aan hebben de ernst hiervan in zien: nou regering waar bent u?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas is het de tendens om BNers aan te trekken om de publieke aandacht te vestigen op maatschappelijke kwesties/goede doelen. Mijn zoon werkte een tijdje in de Goede Doelenwinkel te Amsterdam, maar die moest kort geleden sluiten, gebrek aan omzet. Goede Doelen halen meer omzet uit het inzetten van BNers. Zoon zijn bijbaan kwijt. Ik vrees ook dat Goor wordt ingezet om mensen meer aan het mantelzorgen te krijgen, zodat de bezuinigingen in de zorg kunnen doorgaan. Foei, wat ben ik al een zwartkijker op de zaterdagochtend, schaam, schaam, schaam!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. misschien ben ik wel erg sceptisch ,maar wat voor goede bedoelingen BNers ook hebben met het steunen van goede doelen, ik vind het toch schokkend hoeveel sommige BNers verdienen en dan vervolgens laten zien hoezeer zij meeleven met mensen die de klappen opvangen van de bezuinigingen , die mensen zijn dus min of meer afhankelijk van de gulheid van mensen die geld verdienen dank zij hun bekendheid ,zal niet zeggen dat ze niet hard werken ,maar ik geloof meer in een wat eerlijkere verdeling van beloningen voor werk.waarom verdient iemand die bijvoorbeeld een programma presenteerd meer dan een verpleegkundige of schoonmaker

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat we niet te snel moeten oordelen. Er zijn zat mensen die veel verdienen, maar daar ook veel van afstaan aan goede doelen. Zonder dit altijd te melden.

   Verwijderen
  2. het gaat mij er niet om om te oordelen ,maar als de middelen beter verdeeld worden zullen er minder goede doelen nodig zijn

   Verwijderen
 7. Ik ga zeer beslist niet kijken, vreselijk die twee, wat een afschuwelijke humor hebben ze, aandacht trekkers.
  Dit niveau vind ik beneden peil.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik houd ook niet van ze, waarschijnlijk verdienen ze ook buitensporig máár als het helpt om aandacht te krijgen voor de problemen die er zijn vind ik dat prima, in de hoop dat dat iets brengt en dat het niet alleen maar voor de grap is.

  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij Renee en Mariska had ik grote vraagtekens vooraf het programma. Maar dat ik het zag vond ik het enorm meevallen. Geer en Goor zijn niet mijn favorieten, vind ze vaak overdreven. Hoop dat ze dit programma met de nodige respect zullen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Reacties
  1. Gerard Joling & Gordon.

   ps feliciteer je J. met L & M?? zeg maar ik en mijn zus (M) vinden dat L op haar mama lijkt en M op zijn opa.En dat ze als ze 10 zijn een stuk minder arbeidsintensief zullen zijn(weet je waarsch nu wel wie ik ben ;-) )

   Verwijderen
 11. Mmmm, dat wordt moeilijk om naar te kijken. Geen fan en ook bij mij snel een hoog irritatie-factor.
  Eén aflevering moet lukken...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wees positief let goed op de aanbiedingen bijvoorbeeld 1plus 1 gratis en let vooral op de lange houdbaar heid koop nooit de zelfde smaken maar combineer ook goed te weten dat 2pakken drinken van 1.5 liter goedkoper is dan2liter uit de koeling led verlichting zeer grote besparing die koop je nu al bij de aktie en kruid voor ongeveer4 euro veel succes ermee

  BeantwoordenVerwijderen