Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 28 juni 2013

Vakantie begonnen

Voor mij is het nog niet zo ver, maar in het zuiden van Nederland is de schoolvakantie begonnen. Zomervakantie! Alleen, het is helemaal geen zomerweer. Hier is het somber en heel erg nat. Het lijkt wel of we van het voorjaar in één keer overgestapt zijn naar de herfst! Afgelopen nacht werd ik zo nu en dan wakker van de regen. Vandaag overdag is hier ook veel regen gevallen. En koud dat het is! De temperatuur komt de afgelopen dagen niet boven 15 graden.
Ik wens ouders met kleine kinderen die nu in Nederland in een tent gaan kamperen veel sterkte. Misschien toch maar thuis blijven? Of naar Zuid-Frankrijk?
Als ik naar weer.nl kijk, dan lijkt het toch beter te worden. Droger en maximumtemperaturen die bijna op 20 graden uitkomen. Misschien wordt het toch nog wat in NL. Leuk voor horecaondernemers en campingeigenaren!
Ik zelf krijg op 19 juli vakantie, dat duurt nog wel een tijdje. Misschien is er dan wel een hittegolf. Wie weet, er is een kans dat het toch nog een zonnige, warme zomer wordt. Ik geef de moed nog niet op!

2 opmerkingen:

  1. Die hoop geef ik ook niet op. Maar zo langzamerhand heb ik het idee dat we in NL nog maar twee seizoenen hebben: herfst en winter. Zucht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag hebben we buiten kunnen zitten!!! Hoera!!!

    BeantwoordenVerwijderen