maandag 24 juni 2013

Zuinig in de zomer

De zomer is veruit mijn favoriete seizoen. Waarom?
Er zijn verschillende dingen die de zomer heel fijn maken:

Gratis licht van 's ochtends heel vroeg tot ver in de avond. Heerlijk, al dat licht. Vooral als de zon schijnt word ik daar helemaal blij van. 

De zon zorgt ook voor voldoende warmte. Geen gedoe met verwarming, nee gewoon een lekkere temperatuur om buiten te zitten en buiten te eten.

Mijn leefgebied is groter. Als ik 's ochtends beneden kom, gooi ik vaak de terrasdeur open. En ook 's avonds en overdag is de deur vaak open als ik thuis ben. Mijn huis wordt een stuk groter, ik heb er ineens nog 6x5 meter terras bij + 6x12 meter tuin met veel groen. Ik kan buiten eten, lezen, tuinieren.
Buiten fluiten de vogels er vrolijk op los, geweldig vind ik dat.

Kersen, rode bessen en bramen en tegenwoordig ook wat verse groenten, dat haal ik allemaal uit eigen tuin. Aan mijn appelboompje zitten nu 2 appeltjes in wording, de rest van de uitgebloeide bloemen is allemaal weggewaaid.

Er zijn heerlijke producten van het seizoen te koop: aardbeien, kersen, meloenen. In de winter zijn die fruitsoorten vaak heel duur, maar in de zomer zijn ze betaalbaar.

Vooral mijn gas- en stroomverbruik zijn een stuk lager en ik geniet van het buiten zijn.

9 opmerkingen:

  1. Jammer,dat het nu vaak zo koel is. Ik hoop op een mooie nazomer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De zomer is nog maar pas begonnen! Ik geef de hoop nog lang niet op. Nog geen week geleden was het behoorlijk warm. Dat kan zo maar ineens weer gebeuren.

      Verwijderen
  2. Nou, het weer zit anders momenteel niet mee.....Ik houd ook heel erg van de zomer, maar dan moet het niet zo regenen en waaien, brrrr... Groet, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Zuinigaan, ik wil graag je mening. Mijn zoon van 10 slaapt op een matras die ook al van zijn broer is geweest, dit matras is nu zo'n 12 jaar oud. Het is een vies matras en nu mijn zoon echt zindelijk is wil ik graag wat anders voor hem. Nu was ik vorige week bij de kringloop en zag daar verschillende nog mooie matrassen. Waar zou jij voor kiezen? een nieuwe of een nog mooie van de kringloop, die in ieder geval schoner is dat wat er nu is. Groet marion

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zoals jij de zomerperiode beschrijft daar word je blij van!
    Inky

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De herfst, winter en voorjaar zijn het ergst. Het voorjaar is al beter en de zomer is top. Bij voorkeur zonder regen en 25 graden, maar ach, een beetje koeler en natter is ook niet erg!

      Verwijderen
  5. voor anoniem ,ken je niet iemand met een stoomreiniger, daar maak ik ook mijn matrassen mee schoon en kocht laatst een stoffen bank bij de kringloop en voordat die mijn huis inging heb ik die ook schoongemaakt met mijn stoomreiniger.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt voor de tip, ik ken niemand met een stoomreiniger maar als ik even rondvraag weet je maar nooit. Matras bij de kringloop was €15,- en ik heb er zelfs even op gelegen en leek mij OK. Groet Marion

      Verwijderen
    2. Ik zou persoonlijk nooit een matras van een onbekend persoon kopen!! Brrr, moet er niet aan denken! Er zit namelijk heel veel huisstofmijt in een oude matras, en hij is meestal behoorlijk "doorgelegen". Misschien als je hem goed reinigt met zo'n stoomreiniger en goed zuigt met de stofzuiger.... Leen Bakker en Wehkamp verkopen best goede, en niet zulke dure matrassen. Je zoon is in de groei en heeft mijns inziens een goede stevige matras nodig! M. vr. gr. Tineke.

      Verwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.