Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 2 juli 2013

Genieten in de zon!

Altijd als de zon schijnt en ik ben buiten vind ik het fantastisch! Ik geniet van een fietstochtje en van zitten in de zon op mijn terras. Het is misschien vreemd, maar die zon doet wonderen bij mij. Mijn stemming wordt meteen een stuk beter. Nog even en ik zit als een kat te spinnen.
Voorlopig (?) nog helemaal gratis en voor niets. Misschien vinden ze over een aantal jaren hier ook wel heffingen voor uit, je weet het maar nooit
Heerlijk die zon! Eén voorwaarde is er voor mij wel, het moet niet bloedheet zijn, dan vind ik de zon wat minder prettig en zit ik liever in de schaduw. Maar daar is in dit Nederlandse zomerweer niet zo heel vaak kans op.

5 opmerkingen:

 1. Haha volgens mij schiet het humeur van heel Nederland uit de crisisstand als die zon eindelijk eens een beetje gaat schijnen!

  Een beetje zon is zo goed voor ieder zijn humeur.
  En kijk! Hij schijnt vandaag ook! Bij jullie ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier is het nu nog bewolkt, maar ik hoop over een uurtje mijn koffie buiten te kunnen drinken in het zonnetje. Maar het hoeft inderdaad niet tropisch te zijn. Dan verandert de zon in een koperen ploert...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word er wel vrolijk van, maar dan wel vanuit binnen of vanuit de schaduw. De zon is voor mij altijd te heet, behalve in het vroege voorjaar, dan zit ik buiten, in jas en dan maar genieten. Maar ik gun het een ieder ander en geniet mee van al die vrolijke gezichten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn humeur schiet inderdaad omhoog als de zon lekker gaat schijnen, maar zelfs nu ga ik niet pal in de zon zitten. Ik krijg er heel veel energie van als de zon schijnt maar kan niet zo goed tegen de warmte dus als ik buiten ben dan het liefst in de schaduw.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen